Hearthstone

Kapnak a nerfek hideget-meleget! Íme a profi játékosok véleménye a gyengítésekről


Reakciók a frissen bejelentett változásokra.

A Blizzard hétfő este előrukkolt a várva várt Hearthstone nerfekkel, melyek végül három lapot érintettek: a borítékolható Giggling Inventor mellett a Mana Wyrm és a Wild módot terrorizáló Aviana kap gyengítést néhány napon belül.

Hogy milyenek a reakciók? Leginkább azt mondhatjuk, hogy felemásak: annak szinte mindenki örül, hogy a Blizzard végre belenyúl egy kicsit a metába, a választott gyengítésekkel azonban már nem feltétlenül ért mindenki egyet. Szemezgettünk egy kicsit az ismertebb nevek véleményeiből.

Itt van például Fenomé, aki a többséghez hasonlóan a Mana Wyrmmel nincs kibékülve.

“Nem értem, hogy az 1 manás drágítás helyett miért nem vontak le inkább a HP-jából 1-et a Mana Wyrmnek. Egy 1-ért 1/2-es kártya sokkal életképesebbnek tűnik, mint egy 2-ért 1/3-as, miközben nem is broken.”

Zalae leginkább azt kifogásolja, hogy a Standard Druid lapkészlethez egyáltalán nem nyúltak hozzá, emellett ő is túlzónak érzi a Mana Wyrm gyengítését.

“Mindig örülök, ha változnak a dolgok pusztán a változás kedvéért, hogy továbbra is érdekes maradjon a játék. De talán nem az a legjobb módja ennek, hogy elpusztítják a Mage class-t, miközben a Spreading Plague-et érintetlenül hagyják.”

Megszólalt a korábbi világbajnok Ostkaka is, aki felhívta a közösség figyelmét arra, hogy a jóslatok elég ritkán szoktak bejönni a metát illetően.

“A sok játszható paklitípus ellenére a játék eléggé egyhangú volt mostanában, úgyhogy örülök bárminemű frissítésnek. Meglepő, hogy a Druidhoz nem nyúltak hozzá, ugyanakkor a közösség nagyon gyakran téved, amikor megpróbálja megtippelni a metát. Nem biztos, hogy úgy tűnik, de a Blizzard igenis agyal a dolgokon.”

Amnesiac szintén védelmébe vette a Blizzardot, igyekszik pozitívan állni a dolgokhoz.

“Nem mondom, hogy a játék jelenleg tökéletes, de higgyetek a dizájnerekben! A mostanit megelőző meta a legnagyobb kedvencem volt eddig, és optimista vagyok annak kapcsán, hogy a nerfek jót fognak tenni a játéknak.”

A közvetítések egyik legismertebb arca, Frodan nem elégedett maradéktalanul, de szerinte alapvetően jó az irány.

“Giggling Inventor: a 6 mana szerintem elég lett volna, nincs dupla Giggling a Quest Rogue-nak, a 7 mana már játszhatatlannak tűnik. Mana Wyrm: érett már, de az időzítés fura, mint anno a Hexnél. Aviana: jó nerf, nem öli meg a kártyát és a kombót. Szívesen láttam volna még valami apró Druid nerfet.”

“Összességében jó választások, amik fel fogják rázni a dolgokat. Ha a korai hógolyó-effektussal valamit kezdeni akarnak még, akkor a Keleseth is érdemelne valamit. Ami pedig a Druidot illeti, szerintem az armorszerzés túl lett tolva. Túl kevés a rizikó, mint anno a Cubelocknál a Dark Pact óriási gyógyulásával.”

Egy másik ismert kommentátor, Admirable egy érdekes aspektusra hívta fel a játékosok figyelmét.

“Szeretnék emlékeztetni mindenkit arra, hogy mennyire nehéz balanszolni egy olyan játékot, amelyik mindegyik játékostípusnak szól. A kártyák balanszolása nem csak a legmagasabb szintet érinti – anno én is ezt hittem. Ügyelned kell mindenki másra is.”

A vélemények tehát igencsak megoszlanak, így most talán még a szokásosnál is nehezebb megtippelni, hogy mit hozhat a jövő. Néhány hét múlva már biztosan okosabbak leszünk!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva