Gaming

Így készül egy profi esportoló, aki F1-világbajnok szeretne lenni


Folytatódik a Bereznay Danival készült interjúsorozatunk.

Természetesen mindig örülünk a magyar esport-sikereknek, annak pedig különösen, amikor egy-egy “új” játékban sikerül elérni ezt, hiszen ez mindig jól mutatja, hogy mennyire szerteágazóak a lehetőségek ebben az iparágban. Az F1 2018 megjelenésére a Codemasters és a Liberty Media is érezhetően alaposan felpörgette az esport vonalat, a világ legjobb versenyzői között pedig ott van egy fiatal magyar pilóta, Bereznay Dániel is, akinek a tehetségéről sokat elmond, hogy a Mercedes hivatalos esport-részlege beválogatta őt a csapatába. Vele beszélgettünk néhány héttel ezelőtt.

Most megnézhetitek az interjú második részét is, melyben elsősorban a fizikai felkészülés a téma. Láthatjátok, hogy Dani milyen gyakorlatokat kell végezzen – mindezt természetesen a csapata előírásának megfelelően -, de szó esik arról is, hogy milyen áldozatokat kell és érdemes hozni egy sikeres esport-karrierért, illetve neki mik a személyes tervei mind az esportot, mind pedig a továbbtanulást illetően.

Az F1 Esports Series döntője, a Pro Series eközben már kezdetét vette, az előző héten tartották az első versenynapot, ahol Dani egészen kiemelkedően teljesített. Az időmérőkön kifejezetten parádés teljesítményt nyújt Bereznay, hiszen három versenyen két pole pozíció és egy második hely a mérlege. De a versenyeken sem lehet okunk a panaszra, hiszen – köszönhető többek között a két dobogós helyezésének – jelenleg a második helyen áll a pontversenyben, közvetlenül a csapattárs és a tavalyi világbajnok, Brendon Leigh mögött.

Egyelőre tehát úgy tűnik, hogy kifizetődő volt a kemény felkészülés Dani számára – bízunk abban, hogy az első futamgyőzelem sem várat magára sokat. A Pro Series két hét múlva folytatódik, szintén három versennyel, ahol újból bizonyíthat majd hazánk büszkesége.

F1 Esports Series 2018, döntő, 2. versenynap (október 31.)

  • 4. futam: Paul Ricard, Franciaország
  • 5. futam: Silverstone, Egyesült Királyság
  • 6. futam: Spa-Francorchamps, Belgium

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva