League of Legends

“Azért estek ki, mert Fortnite-oztak felkészülés helyett” – IWillDominate kiakadt


Az amerikai profik nem veszik komolyan a felkészülést.

Nem minden fenékig tejfel az amerikai számára a világbajnokságon. A tegnapi nap ugyanis elbúcsúzott a világeseménytől az NA LCS első helyezettje, a Team Liquid. A legérdekesebb fordulat a történetben, hogy a Play-In Stage-ből felmászó Cloud 9 sokkal többre vitte, mint az abszolút jobbnak kikiáltott bajnok. Ám néhányan sejtik, hogy miért történhetett mindez…

Nagyon úgy tűnik, hogy valakinek/valakiknek a fejébe szállt a dicsősége, ugyanis több Amerikában játszó profi szerint is félvállról vették a felkészülést. A közel pocséknak mondható teljesítményük után (a végére összeszedték magukat, de addigra már gyakorlatilag mindegy volt) többen is kiborultak a közösségi médiafelületeken, kinyilatkoztatva felháborodásukat.

Twitter

Az egyik leghangosabb ebben a témában Christian Rivera, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, IWillDominate volt. A megosztó személyiséggel rendelkező dzsungeles Twitter fiókján keresztül adta tudtára a világnak, hogy mégis mi folyik az amerikai csapatok felkészülései alatt. Mint kiderült, egyáltalán nem képesek a régió profijai komolyan venni az internacionális megmérettetéseket, így pedig nem csoda, hogy az egyik leggyengébb régiónak számítanak ezeken a versenyeken. IWillDominate azt kifogásolta elsősorban, hogy kritikus felkészülési időszakokban többen is elővesznek más játékokat, ami összességében a gyakorlásuk rovására megy. S itt nem arról van szó, hogy egy-két menetet játszanak akár a Fortnite-tal, itt masszív mennyiségű játékóráról van szó, ami a gyakorlástól veszi el az időt, ráadásul dekoncentrálttá teszi a játékost. Ahogy a tweetjében is írta, volt olyan amerikai profi, aki a rájátszás időszakában 186 Fortnite meccset játszott le egy hét alatt.

Egy másik profi, akit szintén felkavar ez a téma, az a TSM lövésze, Zven. Az Európát végigverő sztár ADC a következő szintre emelte a véleménynyilvánítást:

“Ha megláttam volna, hogy az egyik csapattársam WoWozik a világbajnokság előtt, egyszerűen meggyilkoltam volna.”

A felejthető teljesítmény gyökere tehát a dekoncentráltságban keresendő, sokak szerint rendet kéne tenni néhány fejben, hogy Amerika, mint régió, jobbá válhasson, mert jelenleg a hozzáállás az, amiben le vannak maradva a többi régióval szemben. Egy nagyobb világeseményre pedig semmiképpen sem lehet felkészülni úgy, hogy más játékra is több órát fordítanak.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva