PUBG

Ez most jó, vagy rossz hír? 10 órába tellett kijavítani, amit a karbantartás elrontott


Örüljünk neki, hogy milyen gyorsan intézkedtek, vagy szomorkodjunk azon, hogy miért kell egy karbantartásnak több kárt okoznia, mint hasznot?

Az utóbbi időben félve merünk csak ránézni a hajnali PUBG leállások utáni reakciókra. Hibamentes frissítést, vagy karbantartást ugyanis már nem is emlékszünk, mikor kaptunk legutóbb a PUBG Corp.-tól.

Sajnos a helyzet a legutóbbi hajnali “javítások” során sem változott.

A fejlesztők ezúttal nem egy UPDATE, csupán egy pár órás karbantartás miatt állították le a játékszervereket. Az előzetes várakozások alapján hajnal 1:30 és 4:30 között tartott volna a leállás. A 3 órából végül 5 óra lett:

A hosszas várakozás után felszabaduló emberek azonban képtelenek voltak belépni a játékba. A karbantartás során sikerült úgy elrontani a meccskeresést, hogy újabb leállást kellett eszközölni:

Mikor a fejlesztőcsapat úgy gondolta, ezt is sikerült kijavítaniuk, még mindig nem volt vége. A játék innentől “Network Lag Detected” hibaüzenetekkel kezdte bombázni az embereket, és ledobálta őket a szerverekről.

A hajnal 4:30-as helyreállítás így egészen 10 órán keresztül húzódott. Egyes régiókban kb fél napig nem lehetett játszani, a tervezett 3 óra helyett. És ez nem egy nagyobb volumenű kontent frissítés volt, csupán egy kis karbantartás.

Mi lesz itt, ha bejön egy Halloweenre várt nagyobb UPDATE?

Csak magunkat tudjuk ismételni. Nehezen tudjuk eldönteni, hogy egy ilyen 10 órás leállás utáni visszatérésnek örülni kellene inkább, vagy bosszankodni miatta? Az tény ugyanis, hogy a fejlesztők azonnal reagáltak minden felmerülő hibára, és azonnal nekiláttak a javításnak. De miért kell egy karbantartásnak több kárt okoznia, mint hasznot?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva