Counter Strike

Két hónapos profilok, netplayer németek – lecsalták a Hyperion csapatát a CEVO döntőben?


Elég érdekes mérkőzésnek lehettünk szemtanúi tegnap este

A Gfinity CS:GO Spring Series 2018: Intermediate döntőjét tegnap este több száz néző követte itthon, és nem igazán hittük el, amit a meccsen láttunk. A már jól ismert Hyperion, és egy random német csapat, a BENZIN játszották a finálét. A Hyperion felső ágról érkezett, a BENZIN az alsóról.

A tét nem volt kicsi, az első helyezett 4000$-t, míg a második 2000$-t nyer.

A meccset 2:1-re nyerték a németek, ám a CEVO oldalán ki van írva még egy mérkőzés október 21-ére. Ezt azzal lehet indokolni, hogy a Hyperion felső ágról jött, így jár a második esély. Vagyis a döntőnek itt még nincs vége, a szabályok szerint még senki sem nyert. Elég furcsa lebonyolítás, de a CEVO nem éppen a legjobb versenyszervező rendszer, egy éve a Team_RÁKOSI is itt csalta be magát majdnem a Minor playoffba.

Miért is olyan rossz a CEVO?

  • Az adminok nem túl segítőkészek, megóvni egy meccset általában értelmetlen és lehetetlen.
  • A kliens, amit használni kell, átláthatatlan és rosszul működik, akad és ledobálja az embereket.
  • A meccsnézést is ezen keresztül kell megoldani, nincs külön GOTV ip. Ez (már ha felenged) sokszor csúszik, nem teljesen LIVE ami ott történik, néhány másodperc csúszás simán benne van.
  • Rossz az anti-cheat, lényegében nincs is.

És ez csak néhány tény a sok közül… De lássuk végre mi történt a meccsen? Nézzük először a számokat:

Killek tekintetében nincsen semmi kirívó, talán mak$im volt egyedül nagyon kemény, és esetleg Sooner picit alul teljesítette a csapatát. Wendell a clutch király, és a BENZIN oldalán 2 ACE is született. A HS ratek is kemények, de ezen a szinten ez megszokható. Szóval a számok alapján nincs nagyon semmilyen komoly alakítás.

A meccs közben viszont annál inkább volt, íme a kedvenc jeleneteink a mérkőzésről.

Legtöbbjüket érdemes 0.25x-s lassításban nézni, az adja vissza igazán a lényeget:

Awake azelőtt fejel, hogy a célkereszt odaérne a fejre. Mindenkivel megesik…

Faster than light, avagy hogyan lőjünk azonnal fejet úgy, hogy rajta sincs a célkeresztünk az ember fején, SŐT szinte meg sem láttuk még. Ilyen muscle memory-val szinte még a legjobbak sem rendelkeznek!

Ismét mak$im a főszerepben, ezt akár még rá is lehet fogni a szerencsére. Bár az előzőek alapján nem mondanánk ezt. Tejvakon a dupla flash után ilyen szépen lőni csak egy vérbeli profi tudna! Vagy még ő sem.

Wendellnek jó szeme van, ebben annyira nincs gyanús jelenet. Viszont egy gyönyörű ace, és egy szerencsés 1v3 clutch a fiútól.

Ezek voltak a legjobb pillanatok a meccsről, mindenki szabadon dönthet, hogy csaltak-e a németek. Akinek ennyi nem elég, van itt más is. Vannak ugyanis a profilokkal kapcsolatban is érdekességek. Az 5 játékosból 4-nek van privát profilja, az egyetlen félig nyilvános profil pedig Awake-é.

Kapaszkodjatok meg, ez a steam profil 0.7 éves, azaz durván 8 és fél hónapos. Igen, a legdurvább fejeseket kiosztó Awake mintha ma kezdte volna:

Összesen 1 birtokolt játék, az órák számát nem látjuk. De van még itt egy másik furcsaság a CEVO profilokkal kapcsolatban. Mak$im fiókján kívül az összes többi 80 nap környékén van, azaz erre a kupára hozták létre őket. Valamilyen szinten védhető a dolog, lehet eddig egyikük sem játszott soha CEVO-n, de kicsit azért furcsán néz ki egy döntőstől. A csapat profilját itt tudjátok lecsekkolni az össze játékoséval együtt, több, mint gyanús a történet. Jöjjenek azonban a játékosok nyilatkozatai:

A csapatkapitány, hussaR szavai:

“Végig egyértelmű volt hogy WH-znak, nem tudtunk normálisan gamelni csak csicska bomba fakekkel rohangáltunk ide-oda. Semmi normális play, mert lehetetlen volt más módon ellenük játszani, kis accokkal tolták. Ahh, erre felesleges is mit mondani, atom paraszt módon nyomták ?  Fixen csaltak, nyakamat rá teszem. Awake és mak$im a legdurvább, de 5-ből 4 játékos biztosan csalt. Meg is óvtuk a meccset.”

Markk is hasonló véleményen volt:

Igazából meccs előtt már tudtuk, hogy csalhatnak, ami a meccsen szerintem 99%-ban ki is derült. HussaR kidemózta őket a meccs előtt, és nagyon sok WH-s meg aimlock-os mozdulatot látott, de hát így is nyerni akartunk egyértelműen. Pl.: Mirage-on is 2:0-nál mondtam, hogy várjunk rámpán. Ha WH-znak akkor le fognak hegelni. Jött 3 gránát, és öten voltak A-n. Cache-t odaadták nekünk, mentünk 9:2-re, aztán azért hogy ne legyenek megalázva, jött egy kis comeback. Majd a végére megint full BOT-ok voltak. Infernón meg megint jöttek az 500 IQ-s playek. Elég szomorú, hogy egyetlen admin nem tud felcsatlakozni egy 4000$-os döntőre.

Er9k tweetje is magáért beszél:


Lehet azt mondani, hogy azért ment meccs közben is az írogatás, mert nem bírják elviselni a vereséget, ám ez ennél azért több. Sok gyanús jelenet, és érthetetlen mozdulat követte egymást, ennyi véletlen egyszerűen nem lehet egy meccsen. Mi viszont kíváncsiak vagyunk a véleményetekre! Szerintetek csalt az ellenfél? 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva