Counter Strike

Ketten már bedőltek neki – ezzel a módszerrel lopták el a profik teljes raktárát


A Fragsters és a Valiance játékosát is átverték már a scammerek. A trükk annyira egyszerű, hogy szó szerint észre sem vesszük.

A 20 éves Refrezh jelenleg a Fragsters játékosa. A dán csapat 26. helyen áll a világranglistán, olyan együtteseket megelőzve, mint a korábbi Major győztes LDLC és a Virtus.pro.

A scammerek azonban még az elit játékosokat sem kímélik, Refrezh egész raktárát behúzták egy trükkel.

Nem ez persze az első eset, hogy ezzel az észrevehetetlen csellel kifosztanak egy profit. Nemrég NiKo unokatestvére, a Valiance ötösében játszó huNter is ugyanígy járt.

Hogy tanuljunk az esetből, megmutatjuk a módszert, amivel átverték őket. Annyira bosszantóan egyszerű, hogy eszébe se jutott senkinek erre gondolni.

Az egész trükk a megfélemlítésre és a menekülési ösztönre épít, nem is rossz eredménnyel.

Fel sem tűnt nekik, hogy elbukják az egész raktárukat.

  • Rácsatlakoznak a kifosztani kívánt felhasználó fiókjára, ügyelve arra, hogy a felhasználó ezt észre is vegye. A szándékos lebukás ugyanis a terv része.
  • A felhasználó ilyenkor ugyanis általában megijed, és féltve saját raktárát, gyorsan egy haver felé fordul, hogy kimenekítse skinjeit.
  • Elküldi összes skinjét, a haver pedig semmit nem kell hogy küldjön, csak fogadja el és mentsük a skineket.
  • Ekkor lépnek közbe a csalók, akik ugye már feltörték a kezdeményező fél accountját. Amint elmegy a csereajánlat, azonnal visszavonják.
  • Ezután saját profiljukra lementik a fogadó fél profilképét és átírják nevüket. Ezután a feltört accountról újra elküldik az ajánlatot, immár maguknak. A profilra, ami immár egy az egyben úgy néz ki, mint a haver profilja.
  • A haver az első csereajánlatot nem is láthatta, olyan gyorsan törlik, az újat pedig elfogadják saját kamu profiljukkal, és kész is a kifosztás.

Utána pedig mehet a fejvakarás, hogy hova tűntek a skinek.

Az eset kivédésére egy pofon egyszerű módszert érdemes alkalmazni. Cserék előtt egyszerűen csak ellenőrizzük le, nem vonta-e vissza egy scammer az eredeti ajánlatunkat.

A profilunkon belül a Raktár, Csereajánlatok menüpontban ott van az összes ajánlat-előzmény.

Ha ezek között látunk egy pár másodperce visszavont ajánlatot, inkább ne menjünk bele a cserébe. Vonjuk vissz az egészet és ne folytassuk.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva