Fortnite

Milyen bug ez Epic Games?! Shadow Stone + Supply Drop = Villámgyors profit


Azért ez nagyon nem mindegy!

A hatodik szezon egyik legérdekesebb újításai a Shadow Stone-ok, vagyis az árnyékkövek. Ugyan nem volt zökkenőmentes a bevezetésük, hiszen a v6.0 megjelenése után néhány napig használhatatlanok voltak a tárgyak, mert komoly rendszerhibákhoz vezetett a használatuk, ám szépen lassan orvosolta mindezt az Epic és a játékosok kedvükre szórakozhattak az új kövekkel.

A Shadow Stone-ok egy úgynevezett “árnyékformába” juttatja a karakterünk, lehetővé téve azt, hogy láthatatlanok legyünk, gyorsabban mozogjunk, ne hasson ránk a magasság (nincs fall damage), valamint hogy áthaladjunk falakon. Összességében érthető, hogy első nekifutásra miért krepált be a rendszer, nem egyszerű ennyi mindent kezelnie a játéknak, ráadásul a különböző speciális interakciók komoly mennyiségű bugot tudnak előidézni.

Epic Games

A hatodik szezon már több hete pörög, így bőven volt lehetősége a játékosoknak feszegetni a Shadow Stone-ok hatásának határait. Ám úgy tűnik, hogy ennyi idő után is lehet újat mutatni, az egyik reddit felhasználó például közzétett egy videót a fórumon, amiben egy eddig még nem látott bugot mutat be, amivel könnyűszerrel felgyorsíthatjuk a játékmenetet.

Nincs annál rosszabb, amikor látjuk, hogy a közelünkbe készül landolni egy Supply Drop és ki kell várjuk, míg földet ér. Ha megsebezzük a léggömböt, akkor eláruljuk a pozíciónkat másoknak, így az sok esetben nem megoldás, hogy ledaráljuk a láda fölött lévő ballont. Ám úgy tűnik, hogy ezt a problémát egy Shadow Stone-nal könnyedén kiküszöbölhetjük, egy valószínűsíthető bugnak köszönhetően ugyanis egy pillanat alatt kipukkanthatjuk a léggömböt és elkezdhetjük a lootolást.

 

A quicker way to loot supply drops using shadow stones! (not sure if this is a bug or not) from r/FortNiteBR

A mechanika pofon egyszerű, árnyékformában képesek vagyunk “felugrálni” az égben lévő Supply Drophoz, s ha hozzáérünk a ballonhoz, az azon nyomban megadja magát, a láda pedig lezuhan a földre. Az egyetlen dolog, amire figyelnünk kell, az a bal egérgombon lévő képességünk töltési ideje. Mindig amikor aktív lesz egy lépéssel közelebb kerülhetünk a célunkhoz. S mivel az árnyékforma megvéd minket a hatalmas zuhanásoktól, a manőverünk tiszta profitot termel a számunkra. Minőségi fegyverek, pajzsok, gyógyfelszerelések, mi kell még?!

Nem tudni, hogy az Epic Games kijavítja-e mindezt, így érdemes minél többször kihasználni ezt a bugot, még mielőtt eltűnne, hiszen komoly előnyszerzési lehetőség.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva