League of Legends

Van-e esély arra, hogy töröljenek egy karaktert? – Riot Reav3 válaszolt


Ismét egy újabb, érdekes Ask Riottal készült a kiadó.

A legújabb Ask Riot egészen érdekesre sikeredett. Ebben a blogbejegyzés-sorozatban a Riot Games munkatársai válaszolnak közösségi kérdésekre. Vannak komolyabb, valamint kevésbé komolyabb kérdések is, ám összességében meglehetősen informatív és hasznos a sorozat.

Riot Scruffy, a Riot vezető karakter tervezője például kifejtette, hogy miért is van értelme az Assassinoknak a játékban. Sokan nem tartják mind a mai napig fairnek az orgyilkosok kategóriáját, tekintve, hogy képesek akár 1v5-ben is eldönteni egy játékot. A rioter viszont kiemelte, hogy ugyan ez valamilyen szinten igaz, ám mégsem ennyire egyszerű a történet, ugyanis a játékosoknak sikerrel kell járniuk a játék korai szakaszában, hogy mindez működhessen. Nagy a rizikó, viszont nagy a siker is, ha bejön. Ám fontos azt is megemlíteni, hogy csak azért képesek ezek a karakterek létezni, mert a fejlesztők folyamatosan figyelnek arra, hogy lehessen rájuk válaszolni. Az Assassin karakterek nem véletlenül nincsenek telepakolva CC lehetőségekkel. Egészen addig, amíg a játékosoknak megvan az esélyük arra, hogy ellensúlyozzák az Assassinok nyomását, a Riot Games szerint nincs velük baj. (R.I.P. ADC mainek…)

Riot Games

Riot Reav3 pedig egy olyan kérdésre válaszolt, ami már évek óta érdekli a közösséget, mégsem kaptunk konkrét választ soha. Ez pedig a karakterek visszavonultatása, vagy pedig törlése. Anno volt olyan április elsejei tréfája a Riotnak, hogy Teemot kitörlik a játékból, ennek pedig sokan megörültek. Viszont nagyon úgy néz ki, hogy ilyesmire sosem lesz példa, ugyanis a vezető pozícióban dolgozó rioter elmondta, soha sem gondolkodtak azon, hogy töröljenek egy karaktert, s nagy valószínűséggel soha sem fognak a jövőben sem gondolni erre. A nagyon régi, alig használt karaktereket inkább helyrepofozzák, felfrissítik, nem akarják eltakarítani őket az útból. A magyarázat pedig az volt, hogy “nem akarják, hogy a játékosok elveszítsenek valami olyat, aminek megtanulásába komoly időt öltek korábban.”

Őszintén nem tudjuk, hogy egy karakter törlése mennyiben másabb, mint az újragondolása, hiszen ilyenkor teljes egészében megváltoznak a hősök, ezzel technikailag “törölve” a korábbi kiadást. Bár lehet ez szimplán csak PR fogás, mondván a “karakter nem vész el, csak átalakul”…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva