Hearthstone

Íme az “új” Top 5: egyelőre ezek a legerősebb paklik a nerfek után


Mutatjuk, mik hozták a legjobb számokat az első napon.

Itteni idő szerint péntek hajnalban léptek érvénybe a friss Hearthstone nerfek, melyek igyekeznek picit felforgatni a metát. És hogy mekkora hatással lesz a Standard játékkörnyezetre a Giggling Inventor és a Mana Wyrm gyengítése? Ennek megítélésére legalább 1-2 hetet érdemes várni – mindenesetre valamekkora változás már most is érezhető.

A HSReplay adatai azt mutatják, hogy bár új paklik nem nagyon bukkantak még fel az élmezőnyben, az eddig stabilan jól teljesítők közül többen is hátrébb szorultak. Elsősorban a Token Druid, Odd Rogue, Odd Warrior hármast kell megemlíteni, hiszen ezeknek nyilvánvalóan nem tett jót az, hogy le kell cserélni a Giggling Inventort. És hogy kik a nyertesek? Máris mutatjuk: íme az első nap 5 legjobb deckje.

(A győzelmi arányok a Rank 4-Legend tartományban vívott meccsek alapján lettek meghatározva a nerfek utáni első napot tekintve.)

Deathrattle Hunter (58.6% winrate)

A Cube Hunter eddig is szinte folyamatosan ott volt a Top 3-ban, és szinte biztosra lehetett venni, hogy az új metában ez lesz a legerősebb deck, hiszen a dínóhadseregnek most már nem kell átverekednie magát a divine shieldes dupla taunton. A Mossy Horror ettől függetlenül azért bent maradt, hiszen jó Spreading Plague ellen is – meg persze a saját tojásokra.

Deathrattle Hunter
AAECAR8K3gX4CMbCAtPFAobTApziArbqAsvsAoDzAqCAAwqNAZcIq8IC2MICnM0C3dICi+EC4eMC8vECufgCAA==

Mecha’thun Druid (55.4% winrate)

A kombó vonalat képviselő Druid deckek biztosan nagyobb figyelmet kapnak majd azzal, hogy a Token verzió valamelyest gyengült, így a Mecha’thun Druid népszerűsége is megugorhat – a győzelmi aránnyal már most sincs gond, ezt a számok is mutatják.

Mecha’thun Druid
AAECAZICBFaHzgKZ0wLx+wINQF/pAf4BxAbkCKDNApTSApjSAp7SAtvTAoTmAr/yAgA=

Malygos Druid (54.9% winrate)

Egy másik kombós Druid, ami a class-on belüli mirror matchupokat talán egy fokkal kevésbé bírja a masszív armorgenerálás miatt, de így is remekül teljesített az első napon – ami persze az elmúlt hetek-hónapok alapján egyáltalán nem meglepő.

Malygos Druid
AAECAZICBrQDxQSZ0wKb6ALk+wL1/AIMQF/pAdMD3gXkCKDNAofOApjSAp7SAtvTAr/yAgA=

Resurrect Priest (53.1% winrate)

Most már kijelenthetjük, hogy Savjz és Asmodai tényleg nagyot alkottak néhány hete, hiszen a nagylényes Resurrect Priest népszerűsége egyre nő, winrate-ben pedig most már ott van az élmezőnyben – legalábbis a magasabb szinteken.

Resurrect Priest
AAECAa0GCgm0A+0F0wrXCr7IAubMAsLOAqCAA42CAwqXAqEE0cEC2MEC5cwCtM4C8M8C6NAC4+kCn+sCAA==

Even Warlock (52.1% winrate)

Az Even Warlock talán az a deck, ami jobban örül a Tempo Mage gyengülésének, mint a Giggling Inventor nerfjének, hiszen ezzel háttérbe szorult az egyik legrosszabb matchupja. Már eddig is egy nagyon kiegyensúlyozott pakli volt, ami nem ismer lehetetlent, mostantól pedig talán még inkább igaz lehet ez.

Even Warlock
AAECAf0GCIoH+wegzgKmzgLCzgKX0wLL7ALN9AIL8gX7BrYH4QeNCOfLAvHQAv3QAojSAtjlAurmAgA=

A számok persze még csak az első napot mutatják, ahol sokan inkább biztosra mentek, azokat a deckeket választva, amiket nem érintettek a nerfek. A következő egy-két hétben mindenképpen várható még kisebb-nagyobb mocorgás az élmezőnyben, így messzemenő következtetéseket még nem érdemes levonni.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva