R6

Zseniális Lion rework ötlet, mely skillesebbé tenné: egy adott területen működő scan


Jön egy közösségi ötlet, ami talán még a Ubisoft tetszését is elnyerné.

Lion a Rainbow Six Siege talán legellentmondásosabb karaktere: sokak szerint nem OP, legalább annyian mondják azt, hogy igen – pláne ha a profikat is beleszámoljuk utóbbi táborba.

Legutóbb konkrétan petíciót indított az egyik Pro League-ben szereplő játékos azért,  hogy kivegyék.

A G2 profijának elege lett Lionból: Fabian petíciót indított az operátor kivételére

Egy biztos: a Ubisoft sem elégedett vele, és erősen megfordult a fejükben már a rework gondolata.

Nem Thatcher az egyetlen: 5 másik operátor rework várható a jövőben

Nem mi vagyunk az egyetlenek, akik elébe mentek a dolgoknak és gondolkodtak azon, hogy miként lehetne átdolgozni a francia támadót: Redditen olvastunk nemrég egy igencsak érdekes ötletet.

A lényege, hogy Lion gadgetje csak egy adott területet szkennelne, nem pedig globálisan működne. Ezt természetesen variálhatná: horizontálisan mozgathatná egy plusz menübe (mint ahogy a sima kamerák mellett például Valkyrie kameráira átéphetünk) belépve a pálya felett, arra a területre irányítva, amit fel akar fedni.  A mozdulatlanság megmaradna, mint counterplay természetesen.

Képtalálat a következőre: „lion rainbow six siege”
gameplaying.info

Ez így egy egyértelmű (és komoly nerf), így természetesen kompenzációt is kapna: nem kapnának a védők visszaszámláló feliratot a startról, helyette fülelniük kéne. Mivel ez sovány, emellett a scan mennyiségén is lehetne növelni – hogy 3 vagy 4 az ideális, azt próbálgatás nélkül nehéz megítélni.

Miért is lenne ez sokkal jobb, mint a jelenlegi?

Egyrészt amíg Lion változtatja a drónja (és ezáltal a szkennelendő terület) helyét, addig ugyanúgy simán lelőhető lenne, mint bárki drónolás közben. Ez meghozná az első stratégiai döntést (nem csak, hogy mikor, hanem milyen szituban használjuk), illetve hozzá jönne a második ilyen döntés: hol használjuk.

A védőknek jobb lenne, hisz nem tudná egyszerre lebuktatni az objektívtől távol lévő roamoló játékosokat, valamint az objektíven tanyázó anchor szerepkört betöltőket.

Képtalálat a következőre: „lion drone rainbow six siege”
rainbow6.ubisoft.com

Lionnak pedig azért lenne minőségi javulás, mert csapatával együtt megbeszélve fedezhetnék őt, amíg pozicionálja a drónt, hogy aztán együttesen támadhassák az átvizsgálandó területet.

Természetesen apróbb finomhangolásokra időközben szükség lehet, de az alap elgondolás szerintünk kiváló.

Borító: Olga Korezky

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva