Counter Strike

Ennyivel megúszta? Öt éves globál bant kapott a csalással LAN-on lebukó forsaken


Az OpTic India játékosa nyugodt szívvel mondjuk, olcsón megúszta a hatalmasra duzzadt csalási botrányt.

Kezdetben azt hittük, egy csupán egy felelőtlen játékos rossz döntése volt. Forsaken egy 100 000 dolláros kínai LAN-on bukott le, az adminok kiszúrták nála a csalást. A csapatot azonnal kizárták, később az OpTic mind az öt játékost kirúgta az együttesből.

Később azonban kiderült, hogy maga a szervezet is sáros lehet a dologban, hiszen tudtak arról, hogy forsaken csal.

Mostanra megszületett a hivatalos döntés, az ESIC nyomozása lezárult. A Becsületes Esportért Szövetség (Esports Integrity Coalition) alaposan utánajárt forsaken múltjának és a mostani esetnek is. Megállapították, hogy az india játékos a nemzeti ESL versenyen is bizonyíthatóan csalt, ehhez jött még a verseny, ahogy ténylegesen le is bukott. Az ESIC megkereste ugyan forsakent, hogy kívánja-e kommentálni az ellene felhalmozott bizonyítékokat, de a játékos nem válaszolt.

Az ESIC egyszer már elmeszelte forsakent VAC banos accountja miatt, így visszaesőként élethosszig tartó bant kellett volna kapnia.

Ezzel szemben megúszta egy 5 éves globál bannal.

Az ESIC pontosan tudja, hogy döntésüket sokan nem fogják megérteni, és igazat is adnak nekik. Mégis úgy gondolják, a hagyományos sportoknál megszokott mintákat kell követnie az esportnak is. Ott a visszaesők pedig ugyanezt az 5 éves eltiltást kapják, ezért döntöttek ők is így:

Az ESIC olyan tagokkal bír, mint az ESL, a DreamHack, vagy éppen az Intel, így forsaken a következő 5 évben maximum a helyi netkávézóban fog játszani.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva