Fortnite

“A boldog vesztesek fontosabbak, mint a győztesek” – ezért ennyire sikeres a Fortnite


King Richard érdekes lavinát indított el élményével, úgy tűnik a játékosokat egyáltalán nem zavarja, hogy a szórakozásra épít.

Rengeteg elméletet hallottunk már arra vonatkozóan, hogy vajon miben rajlik a Fortnite sikere. Hogyan tudta lenyomni szinte az összes esport játékot 2018-ban, még a korábban minden rekordot megdöntő PUBG-t is?

King Richard egy végtelenül egyszerű megoldással állt elő, ami könnyen lehet hogy a szimpla igazságnak is beillik:

“Őrület ez a Fortnite, imádom az új UPDATE-et. Lassan mindenki leállhatna vele, hogy ezt a játékot is egy tryhard lövöldözős game-nek fogjuk fel. Többször is bebizonyította már az Epic, hogy ez a játék mindenkinek szól, és a lényege az, hogy jól szórakozzunk!”

A vélemény osztatlan sikert aratott a közösségen belül, több ezer upvote és hozzászólás érkezett a játékosoktól. Szinte mindegyik egyet értő, támogató hangvételben.

És hogy miért örül ennyire a közösség többsége annak ha veszít?

Azért mert ők is pontosan tudják, hogy a meccs közbeni szórakozást kár lenne feladni a jó statisztikákért cserébe.

Card

“Az Epic is pontosan tudja, kik vannak többségben. Nem arra koncentrálnak, hogy csak a győztes örüljön a végén, hiszen az pontosan 100-ból 1 ember. A boldog vesztesek a cél. Az utazás a lényeg, nem maga az úti cél.”

A tryhard winhez ugyanis leginkább bujkálásra van szükség, kerülni kell a harcokat. Minden akció csak egy újabb esély a kiesésre, felesleges kockázatot jelent. A játék igazi ízét viszont pont a nagy párharcok, szép lövések és mesteri építkezések adják.

Aki túl komolyan veszi a játékot és csak a győzelemre, a statokra koncentrál, ettől fosztja meg magát.

Más persze egy esport verseny, melyekre King Richard is eljár. Ott ő is tryhard üzemmódba kapcsol és csinálja amit kell. Lootol, bujkál és keveset harcol.

De ha arról beszélünk, hogy miről szól a Fortnite, akkor senki nem a statokról és rekordokról beszél. Folyamatos új kihívások, változó fegyver arzenál és járműpark, random játékelemek és rengeteg humoros megoldás a fejlesztőktől.

Néha még az is győztesnek érzi magát, aki veszít.

A Fortnite nem veszi véresen komolyan magát, és a játékosoknak ez nagyon is bejön. Ez lehet tehát a nagy titok, amit a tryhard esport játékok nem tudnak megadni a közösségnek.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva