Fortnite

Fantasztikusan működik a PvE és a PvP együtt – De vajon maradnia kéne-e?


Ennyire talán még nem volt jó a Fortnite soha. Ám lehet, hogy ezzel nem mindenki ért egyet!

A Save the World egy sandbox, kooperatív multi kaland és túlélő játéknak készült, amiben a világot ellepték a zombik és ránk hárult a feladat, hogy kiderítsük, mi, miért és hogyan történt, mialatt igyekszünk segíteni a rászorulókon. Nehéz szummázni a Fortnite-ot egy mondatban, de ha valamit ki kéne emeljünk, ami mindenképpen a játékra emlékeztet, azok nem mások, mint a zombik.

Ezért is volt furcsa, amikor az Epic Games egy évvel ezelőtt bejelentette a Battle Royale módot, amiben zéró darab utalás volt a Fortnite: Save the World zombiaira. Olyannyira, hogy eredetileg nem is Vihar volt a Battle Royale módban, hanem egy egyszerű kék zóna, ami sebezte a benne ragadt játékosokat. Persze szépen lassan az Epic is rájött, hogy hatalmas baklövés volt ennyire eltávolítani a két játékmódot egymástól, így szépen lassan a PvE és a PvP mód elkezdtek egymáshoz közeledni. Pontosabban a Battle Royale elkezdett reflektálni a Save the World eseményeire.

Epic Games

Ez a reflektálás annyira jól sikerült, hogy a Fortnitemares esemény keretein belül végre találkozott a PvE és a PvP mód. Végre hallgatott a közösségre az Epic és átemelte a már készen lévő zombi mechanikát a Battle Royale szigetre, összedobtak pár új animációs modellt, s lássunk csodát, kész is volt a totális Fortnite érzés.

Merthogy véleményünk szerint most vált igazán egyedivé és fantasztikussá a játékmenet! Minden van benne, amire szükség van, aki emberekkel akar harcolni, az megteheti, aki szörnyekre akar vadászni megteheti, ráadásul a szörnyek levadászásából komoly fegyverarzenálra és tölténymennyiségre tehetünk szert, így nincs olyan döntés, ami rossz lehetne, így is és úgy is el lehet jutni a győzelemig. Tény, mindig is elsődlegesek lesznek a játékosok, ám ez a Battle Royale lényege, a szörnyek csak magukkal hozzák a “Fortnite-érzést”.

Epic Games

A probléma a Fortnitemares hozta csodával, hogy mint minden, ez sem tart örökké. Az Epic Games legalábbis ideiglenes módnak tervezte mindezt, s nagyon valószínű, hogy ha vége a halloweeni mókának, a zombik is visszavándorolnak exkluzívan a Save the Worldbe.

Az egyetlen dolog, ami még reménysugarat adhat, a közösség visszajelzése. Nagyon sokan tértek vissza csak emiatt a játékhoz, valamint szintén nem kevés távozni készülő maradt mégis a fedélzeten, ugyanis a legutóbbi frissítés alapjaiban rengette meg a játékot, a szó legpozitívabb értelmében.

Epic Games

Véleményünk szerint van helye a PvE és a PvP mód egyesítésének a jövőben is, ha nem is a legfőbb vonulatként, de legalább választható játékmódként. Bár megkockáztatjuk, ha zombikat kéne kerülgetni a normál Battle Royale-ban, igazából azzal is ki tudnánk egyezni, hiszen aki tapasztalta már a Fortnite mindkét arcát, tudja, hogy ez a legkomplexebb és “legfortniteosabb” verzió.

Ám nemcsak a nemzetközi fórumok visszajelzéseire szeretnénk alapozni, számunkra a legfontosabb a magyar játékosok visszajelzése!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva