Counter Strike

4 pasi + 1 csaj! Megvan az első versenygyőztes vegyes csapat


Közel másfél millió forintot nyert a Made in Thailand csapata, a SEA Fire Championship döntőjében.

Örök téma a női CS:GO játékosok kapcsán, hogy miért nem indulnak el a vegyes mezőnyben. Hiszen lehet kevesen tudják, de külön férfi mezőny nincs a CS:GO-ban. Léteznek külön női versenyek, és vegyes versenyek ahol bárki elindulhat. Elméletben tehát a lányok is összemérhetnék a tudásukat a fiúkkal, de inkább maradnak a női mezőnynél, ott ugyanis könnyebb kitűnni és versenyt nyerni, mint a vegyes versenyeken.

Az pedig, hogy egy-egy női játékos a fiúkkal játsszon együtt, még ritkább. Mivel a lányok a fent említett okok miatt női versenyeken szeretnek játszani, inkább eleve lányokkal készülnek.

A Made in Thailand azonban megcsinálta!

A thaiföldi csapat 4 férfi és egy női játékossal, tehát vegyes csapattal húzta be a SEA Fire Championship döntőjét. A 13 000 dolláros összedíjazású versenyen a győztes egymaga 4500 dollárt, közel másfél millió forintot vihetett haza.

A döntőben a Made in Thailand 2:1-re verte ellenfelét, soraiban a 27 hét éves női játékossal, JinNy-vel.

Ezzel JinNy lett az első női játékos a CS:GO történelmében, aki nemzetközi LAN-t nyert, egy vegyes lineup tagjaként. A Made in Thailand pedig az első CS:GO csapat valaha, aki vegyes lineuppal nemzetközi LAN-t tudott nyerni.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva