Counter Strike

Nem mindegy mit állítasz át! 2 beállítás ami csökkenti és 2 beállítás ami növeli az FPS-ed, +1 teljesen semleges


Saját kísérleteit osztotta meg velünk egyik játékostársunk, lássuk mit tanulhatunk tőle, mire érdemes figyelnünk az FPS vadászat során.

A teszteket GTX 1060 és i7 7700 ellett végezték, ezek mellett tehát garantáltan működnek. A méréseket FPS benchmark pályán is hitelesítették, így a CS:GO-ban teljesen hitelesnek és pontosnak tekinthetőek.

FPS csökkentő beállítások, amikkel vigyázzatok

A GeForce Experience-ről sokan tartják, hogy növeli az FPS értéket, de ez nem minden esetben igaz. A fenti GTX 1060 + i7 7700 kombó mellett például egyenesen ártalmas a program. 20-25 FPS csökkenéssel járt a telepítése, a letörlés után helyre állt a korábbi szám.

A BIOS beállításokról is hallottunk már pozitív és negatív ítéletet is, ezúttal ismét csalódást okoztak. A “Hyperthreading” ki- és bekapcsolásával elméletileg FPS Boost érhető el, de a gyakorlatban inkább csak lecsökkenti. Alapesetben bekapcsolt állapotban fut, a kikapcsoláskor 25 FPS-t vesztett a fenti konfiguráció.

A Major alatt yay viszont megmutatta, hogy a BIOS is bőven lehet hasznos. Londonban ezzel egy apró trükkel javították meg az Major PC-k akadozó FPS-ét.

FPS-t nem érintő, semleges beállítások

A Driverekről is eltérő véleménnyel van a közösség, itt azonban a végeredmény szinte teljesen azonos mostanában. Kipróbálták a legújabb (416.34) változattal és a legjobbnak mondott régebbiekkel is (378.78 és 378.92), de az FPS nem akart mozdulni. Sőt a legfrissebb driverrel még egy picit jobb is volt, így ezt sem érdemes állítgatni, de kárt legalább nem okozunk vele, ha mégis hozzányúlunk.

FPS növelő beállítások, amiket érdemes kipróbálni

Az NVIDIA control panel beállításai között számos összetevő akad, a teszt során mindet kipróbálták. Egyedül a “shader cache” segített, ennek kikapcsolása +20 FPS-t hozott!

Az utolsó egy console parancs volt, mely stabil +12 FPS-t tud a PC-kre varázsolni.

”r_flushlod”

Ha felcsatlakoztunk a szerverre, elég csak egyszer beírnunk, ha többször is megpróbáljuk, összeomlik a játék. A következő Alt+Tab kombóig élvezhetjük a +12 FPS-t, vagy ameddig le nem lépünk a szerverről.

A fenti két trükkel tehát érdemes vigyázni, a driver nem sok vizet zavar, az utolsó két tanácsot viszont érdemes lehet kipróbálni mindenkinek.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva