Tech

Epic fail: Rasszista nevet kapott az RTX 2080 és az RTX 2070


Videókártya, külön fehéreknek? - Ezt biztosan nem gondolta át teljes mértékben a gyártó.

Ma már szinte mindenre ráírják a “gamer” jelzőt, ez az a szócska ugyanis, aminek segítségével a gyártók sokkal könnyebben el tudják sózni a termékeiket, akár milyen minőségű is legyen az. Ezúttal a Galax műhelyéből került ki egy igencsak érdekes RTX 2080, ami az EX OC “White Gamer” nevet kapta. Ha rápillantunk a kártyára, egyből leesik, hogy a hófehér borítása miatt kapta a nevet a kártya, nem pedig a gyártó rasszista mivolta miatt.

Igen ám, csak hogy a névadás nem volt valami szerencsés, azzal ugyanis a fehér gamerekre utaltak, amely elnevezést többen nehezményezték. Nem csodáljuk, hiszen magyarul is elég érdekesen venné ki magát a történet:

Videókártya, direkt fehéreknek?

Azért valljuk be, erre itthon is felkapnánk a fejünket. Nem is tartott sokáig amíg a gyártó beismerte a hibáját, azóta már GALAX GeForce® RTX 2080 EX OC Gamer néven található meg a kártya, szóval csak szimplán elhagyták a ‘white’ jelzőt a nevéből.

Jóval korábban, 2013-ban az MSI adta az első Kepler alapú videókártyájának a gamer elnevezést, ez az “MSI GTX 780 Gaming” néven futott, ezek után szabadult el a ‘gamer pokol’, ma már szinte alig találunk olyan átlagfelhasználói videókártyát, amire nem írják rá a gamer/gaming jelzők valamelyikét.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva