Counter Strike

Az megvan, hogy 10 Major győztesből 8 már kicsúszott a világranglista Top20-ból?


A CS:GO legnagyobb versenyét megnyerő szervezeteket sorra hagyták ott az elit játékosok, le is csúsztak szinte mind.

Fnatic, Virtus.pro, NiP, LDLC, EnVyUs, Luminosity Gaming, SK, Astralis, Gambit és Cloud9. A CS:GO több éves történelme során eddig csupán ez a 10 csapat volt képes Major győzelemig jutni.

Érdemes azonban megnézni, hol tartanak most?

A Major győztesek ugyanis 2 kivétellel brutálisan mélyre süllyedtek, mikor megbomlott a győztes csapat.

SK (világranglista helyezés – jelenleg nincs)

Az egykor világverő brazilok Major győzelemig repítették a szervezetet még 2016-ban. Távozásuk óta azonban a csapat tetszhalott állapotban lebeg. Se játékosok, se friss hír, se igazolási szándék. Egyedüli pletykaként a Space Soldiers-ből kiváló törököket hozták hírbe velük, de az a sztori is megmaradt pletykának.

EnVyUs (világranglista helyezés – #132)

Az egykori francia lineuppal Major győzelemig jutottak 2015-ben, jelenleg amerikai játékosokkal próbálkoznak. A jdm által vezetett csapatban ott van ugyan a potenciál, de annyira új a kezdeményezés, hogy idő kell még az eredményekhez.

Luminosity Gaming (világranglista helyezés – #38)

Múltjuk ugyanaz, mint az SK-nak, a jelenben azonban már jobban megy nekik. A mostani mibr braziljai akik az SK-ból mentek át az új csapatba, korábban a Luminosity-ről váltottak SK-ra. 2016-ban még Major nyertek az LG címerének. Az új csapat szintén brazilokból áll, tele jó játékosokkal.

Cloud9 (világranglista helyezés – #29)

A legdurvább visszaesés a C9 csapatáé, ők ugyanis 2018-as Major győztesek, mégis lassan kicsúsznak a Top30-ból. Stewie, tarik és Skadoodle is elhagyta már a csapatot, RUSH és autimatic mellé jelenleg 3 európai játékost hívtak be. Ezzel a C9 bármilyen furcsa is, a lineup szerint már EU csapatnak számítana.

LDLC (világranglista helyezés – #28)

A Top30 előszobájában feltorlódtak az egykori Major győztesek, az LDLC számára viszont ez olyan régi emlék, hogy lehet meg se történt. 2014-ban nyertek Majort francia ötösükkel, azóta is francia játékosokkal próbálkoznak.

Virtus.pro (világranglista helyezés – #27)

Tényleg nagy itt a torlódás, rögtön itt is van egy másik 2014-es Major bajnok. A lengyel VP aranycsapatából már csak pasha és NEO tartja magát, a többiek vagy máshol játszanak, vagy csapat nélkül várják az új lehetőségeket.

fnatic (világranglista helyezés – #24)

A háromszoros Major győztest sosem láttuk még ilyen alacsonyan. 2013-ban egy, 2015-ben két Majort nyert a svéd lineup, ahonnan azóta elfogytak a sztárok. Olofmeister után mostanra flusha is távozott, már csak JW és KRiMZ tartja magát, fiatalokkal kiegészülve. Egyelőre ez most nem elég a Top20-hoz sem.

Gambit (világranglista helyezés – #22)

2017 Major győztese már az irányító, Zeus elvesztésével is hatalmas pofont kapott, azóta viszont még rosszabb a helyzet. AdreN és HObbit is átigazolási listára kérte magát, így jelenleg csak 3 játékosa van a csapatnak.

NiP (világranglista helyezés – #8)

A nindzsákra már nem rossz ránézni, bár a 2014-es Major győzelem óta itt is volt mozgolódás bőven. F0rest és GeT_RiGhT kivételével mindenkit lecseréltek, de mostanra talán összeállt valami a svédeknél. Ismét a világ 10 legjobbja között szerepelnek, egykori bajnokhoz méltó módon.

Astralis (világranglista helyezés – #1)

De az igazi bajnok úgy nyomja, mint a dánok, Majort is nyer, és a világranglistát is vezeti! Az immár kétszeres győztesek 2017-ben és 2018-ban is elhódítottak 1-1 Major trófeát, és közben csak egy embert cseréltek le. A csapategység és a stabilitás pedig meghozta eredményét, példaértékű amit a dán fiatalok művelnek az Astralis-nál.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva