League of Legends

A Riot kezdi túltolni a korrektséget, teljesen ártatlan nick neveket is kibannolnak


Legutóbb Seamonkey járt pórul, akinek egyetlen bűne az volt, hogy a neve egy picit hasonlított az egyik tiltott szóra.

A Riot Games tisztogató hadjárata igyekszik kiszűrni az illetlen, sértő, rasszista, durva vagy trágár nick neveket a világ LoL felhasználói közül. Nem kis munka, de néhány tiltott szó megjelölésével a dolog automatikusan is működik.

De mi van akkor, ha a trágár szlengek már a normális szavakat is veszélybe sodorják?

Ebbe a csapdába került Seamonkey is. A játékost teljesen váratlanul érte a bannolás, főleg azért mert illetlen felhasználói név miatt kapta. Természetesen egyből írt a Supportnak, hiszen a Sea Monkey egy létező élőlény. A válaszlevélben az alábbi érvelés fogadta:

“Szeretnénk minden szexuális felhanggal rendelkező nick nevet kigyomlálni. Még az ügyes szójátékot, semen-seamon se kivételek. Sajnáljuk”

A Riot feltételezése szerint tehát a seamonkey csak egy szójáték. A “seamon” a hasonló kiejtésű “semen”-t vagyis ondót jelöli, a key meg hát ugye kulcs. Ondó kulcs! Tényleg egyszerűbb, mint azt feltételezni, hogy Sea Monkey a játékos neve…

A fenti példából is látszik, hogy a korrektséget kezdi egy picit túltolni a Riot. Mostanra már paranoiásak lettek a sok illetlen név miatt, és mindenhol csak a veszélyt látják. Az ártatlan szókapcsolatokban is valami trükköt sejtenek, ami furcsa az már egyből gyanús.

Vigyázzatok tehát a nevekkel, könnyen lehet hogy a következő áldozat “Fürgecica” lesz!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva