Tech

Lassan kiürül a GTX 1080 Ti készlet, közben vizsgálják a hibás RTX 2080 Ti-okat


Az Nvidia háza táján történt egy s más az utóbbi időben.

Az Nvidia 11. generációja nem hozott akkora újítást, mint sokan várták, emellett az ár/érték aránya csúnyán visszaesett az új kártyáknak. Nem csoda, hogy az emberek elkezdtek kapkodni a GTX 1080 Ti-okért, hiszen teljesítményben egy szinten van az újonnan érkezett RTX 2080-nal, továbbá az 1080 Ti-ok ára még lejjebb ment az új generáció megérkezése miatt, így igazi best buy a kártya jelenleg. Az iparági szereplők jelentései szerint pedig az amerikai készletek jócskán megcsappantak, majdhogynem teljesen elfogytak az 1080 Ti-ok.

A legnagyobb probléma, hogy az 1080 Ti-ok gyártása leállt, így utánpótlás sem várható a népszerű videókártyából. Emiatt ha egyszer kiürülnek a beszállítói készletek, akkor már csak az új RTX-ekből lehet válogatni a felhasználóknak. A magyar piacról egyelőre nincsenek információk, de valószínű, hogy az európai készletek is hasonlóképp állhatnak, akkor pedig csupán pár hónapig lehet még GTX 1080 Ti-okhoz jutni újonnan.

Korábban írtunk a döglődő RTX 2080 Ti-okról, amelyek az utóbbi időben ellepték a fórumokat. Az Nvidia azóta nem kommentálta az esetet, viszont azt azóta megtudtuk, hogy a garanciai visszaküldések száma nem emelkedett a gyártói visszajelzések szerint. Egyesek szerint csak az Nvidia-féle Founders Editionökkel voltak problémák, ám hasonló hibát produkáltak az ASUS és a Gigabyte kártyái is, szóval nem igazán köthető egy márkához sem a hibajelenség. Jó eséllyel csak egy hibás szállítmány volt a hibás, de az eseteket még mindig vizsgálják. A legtöbb hiba valószínűleg a meghibásodott GPU magnak volt köszönhető, de a GDDR6-os modulok is gyanúsak voltak a szakértők szerint, de a memóriahibát egyelőre még nem sikerült bizonyítaniuk.

Ezt olvastad már?

Sorra döglenek az RTX 2080 Ti-ok – Az Nvidia válaszolt

 

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva