Counter Strike

Ha már gazdasági UPDATE, kerüljön CT-k kezébe az AK, Terrorokhoz az M4-et!


A pénzügyi stratégiák újabb megkavarásához egy fegyvercsere is logikus lépés lenne. Extrém furcsa ugyan, de tényleg logikus.

Gyorsan vegyük végig a CT-k és Terrorok közötti pénzügyi különbségeket, a probléma hatékonyabb megértéséhez.

Terror előnyök a gazdaságban:

  • Bombarakás esetén még vesztett körnél is jár +800 dollár minden játékosnak.
  • A 600 dolláros gyújtó gránát náluk csak 400-ba kerül.

CT hátrányok a gazdaságban:

  • A bomba gyorsabb hatástalanításához külön tárgy, Defuse Kit szükséges 400 dollárért.

Ha csak erre a 3 dologra ránézünk, egyértelműen megállapítható a Terror oldal gazdasági fölénye. Ehhez az alaphelyzethez jön még az az extra, hogy ráadásként a két oldal legjobb AR-je sem azonos összegbe fáj. A Terroroknak csak 2700-ba kerül az AK, a CT-knek viszont 3100 az M4.

És az AK még jobb is, mint bármelyik M4 a játékban.

Ebből az alapvetően is terroroknak kedvező alaphelyzetből merült fel a közösségben a kérdés: Miért kedvez még az AK/M4 kérdés is a támadó oldalnak? Miért ne lehetne a CT-k kezébe a jobb és olcsóbb fegyver, ha már az egyéb gazdasági nehézségek egyébként is őket sújtják.

Mi lenne, ha oldalt cserélne az AK és az M4?

Az első ellenérv biztosan mindenkiben az, hogy a védekező csapatnak könnyebb dolga van a CS:GO-ban, ezért kell a jobb és olcsóbb fegyver a Terrorokhoz. Ez azonban csak félig igaz. A mai CS:GO már nagyon nem a tiszta letartásokról, sokkal inkább a folyamatos mozgásról szól. Retake helyzetek, rotálások, kitolt pozik jellemzik a CT oldalt, nem az egy helyben várakozás. Tulajdonképpen majdnem ugyanannyit akcióznak mozgásból, mint a Terrorok. Így a “védekezés” mint fogalom maximum addig él, amíg ki nem gránátozzák őket a pozikból vagy el nem foglalnak egy lerakót. Mert onnantól már a CT-kből lesznek a támadók, a visszafoglalók.

A második érv az lehet, hogy az AK erősebb fegyver, miért a papíron könnyebb CT-k kezébe legyen. A fent tárgyalt árkérdés mellett a két fegyver recoil controlja lehet a válasz. Az AK 69%-os recoil control értékkel rendelkezik, az M4A4 viszont 76%-ossal. Vagyis az M4 jobban kezelhető például mozgásból, ami bár mindkét oldalnak hasznos, inkább a Terroroknak lenne hasznos. Az AK pedig letartásból, első lövésből pontos inkább.

Természetesen a magyar CS:GO elit is véleményt formált a kérdésben:

“Háááát, érdekes kérdés! Én inkább az M4 árát vinném le mert CT-ben minden sokkal drágább.” – DeadFox

“Totál hülyeség! A CT-knek van pozi előnye, a T-knek fegyver előnye, ennyi.” – kolor

“Szerintem *******, mert a CT-knek így is előnyük van, letartani a pozikat 500 féle szögből. Ha AK-juk lenne 1 hitelnék a T-ket és az teljesen átformálná a játékot.” – flash

“***** nagy *******! Kajak, aki szerint ez jó ötlet, az kerülje el a CS-t nagyon messziről.” – DEv

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva