Counter Strike

FPS figyelő: A PUBG lassan a mélyponton, de a CS:GO és a R6S is gyengült


Az október érdekes hónap volt, elég sokan tették le a legnépszerűbb fps-eket.

Az október nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket, hiszen a legnépszerűbb Steames FPS-ek mind veszítettek a játékosbázisukból. Van amelyik többet és van amelyik kevesebbet, de nézzük a számokat!

PUBG

A PUBG hype már jó ideje lecsillapodott és a játékosok több, mint harmada otthagyta az egész játékot. Az azért várható volt, hogy amint elmúlik a hype, onnantól kezdve kevesebben fogják tolni a játékot, de ilyen mértékű esésre kevesen számítottak. Szeptemberben még átlagosan 542 ezer játékos választotta a PUBG-t, de ez októberre már jócskán 500 ezer alá, 469 ezerre esett vissza, ami laza 73 ezer emberes mínuszt jelent. A FIX PUBG projekt csúszik, úgy tűnik, hogy nem igazán sikerült fenntartani a játékosok érdeklődését, pedig volt itt a 23. update-től kezdve a Halloween skinekig minden, vagyis igazából mindössze ennyi, na meg rengeteg hiba, amibe inkább nem is mennénk bele ez alkalommal. Nem szabad elfelejteni, hogy míg a CS:GO-s statisztikákba nem számítanak bele a kínai játékosok, addig a PUBG-nál igen. Elég kellemetlen, hogy hónapról-hónapra több, mint 10 %-ot veszítenek a játékosbázisból, ha így haladnak a végére tényleg senki sem marad…

Counter-Strike: Global Offensive


A CS:GO helyzete jóval kedvezőbb, hiszen szeptemberben 17%-os játékosnövekedést ért el a Valve. Most nemrég pedig volt egy nagyobb VAC ban hullám,  amivel jó pár csalótól megszabadultak, ezzel együtt a 2 %-os csökkenés a maga 7000-es mínuszával nem túl sok vizet zavar. Októberben közel 326 ezren választották átlagosan a CS:GO-t, egyszerre pedig volt, hogy 565 ezren játszottak. Fontos megjegyezni, hogy ebben nincsenek benne a kínai játékosok, ugyanis ők nem a Steamen keresztül tudják elérni a CS:GO-t.

Rainbow Six Siege

Rainbow fronton nem történt túl nagy változás szeptemberben, ám az október annál izgalmasabb volt. Sajnos itt is esett egy nagyobb mértékűt a játékosbázis, hirtelen 11 ezer emberrel csökkent az átlagos játékosszám, ami mintegy 15 %-os mínusz a szeptemberi játékosbázishoz képest. Őszintén nem is igazán csodálkozunk, hiszen a játékosok szerint minden idők legrosszabb R6S frissítése érkezik majd a 4. szezonnal, ráadásul a Grim Sky start is rosszul indult, de ebből a csökkenésből biztosan látni fogja a Ubisoft is, hogy nincs minden rendben. Fontos megjegyezni, hogy ez csupán a Steames statisztika, a Uplay statisztikáit a Ubisoft nem kezeli nyilvánosan.

Forrás: Steamcharts

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva