R6

Tippek kezdőknek: ez az 5 leggyakoribb hiba, amit elkövethettek – Kerüljétek őket!


Get_Flanked videóját elemezzük.

Nagyon régóta szerettem volna már megosztani az egyik legjobb Youtuber, Get_Flanked viszonylag régi (de tartalmában máig teljesen aktuális) videóját, ma végre sor kerül rá.

Ez nem más, mint az az 5 leggyakoribb hiba, amit a kezdők elkövetnek. Nem nehéz kitalálni, hogy mi a cikk lényege: ha ezeket a szokásokat levetkőzitek, jobb játékosokká váltok. Vágjunk is bele!

1. Sprintelés

Érthető, hogy ha Fortnite-ból, COD-ból vagy ehhez hasonló játékból jössz, akkor megszoktad, hogy sprintelni nem csak ajánlott, de sokszor muszáj is.

Nos ez itt több szempontból is rossz: egyrészt rengeteg zajt csap, így elárulod a pozíciódat az ellenfélnek, másrészt sprintelés közben nem tudod megvédeni magad. Ha az ellenfél a sarokban vár a fegyverét becélozva, akkor az esetek 99%-ban meghalsz.

Képtalálat a következőre: „rainbow six”

Megvan a helye a futásnak, de védőként elég ritka, támadóként pedig alapvetően a játék legelején van erre szükség, ha messze van az objektív (akkor is figyelni kell a potenciális spawnpeek helyekre, nehogy korán haljunk meg emiatt).

2. Barikádozás

Nem mindig rossz ötlet körbebarikádozni magunkat (például a kör végén, ha az ellenfél még messze van, vagy bizonyos helyeken, ahol számítunk arra, hogy ha nem fedjük le, akkor már korán eliminálhatnak anélkül, hogy feltűnne), de ésszel kell.

A roamerek a játék fontos elemei, ők akadályozzák meg azt, hogy a támadók fél perccel a fő fázis kezdete után már az objektívet presszionálják – nekik pedig mozgástér kell, amit nem szabad elvágni ilyen módon.

Ezt a tippet pedig megosztjuk ennek kapcsán, ha esetleg valaki lemaradt volna:

Ha nem ismerted, ezt neked is el kell sajátítanod: pofonegyszerű barikád trükk

3. Egy helyben maradás

Ez alapvetően a védőkre vonatkozik, hisz támadóként muszáj az objektív felé mozognunk, de mindkét oldalnak fontos szem előtt tartani, hogy mi a gond ezzel.

A szögek tartása (anchor szerepkör védőként) egy fontos feladat, azonban ha bármilyen módon észrevettek minket a támadók (leggyakrabban drónnal), akkor az esetek nagy részében az a jó döntés, ha feladjuk a pozíciónkat.

Képtalálat a következőre: „lesion rainbow six siege”
forrás: Laiwavie

Hogy miért? Mert onnantól az ellenfél tudja, hogy merre vagyunk, és rálő arra a helyre villámgyorsan (angolban van egy szó erre, a pre-fire).

Nem kell nagy utakat megtenni, sokszor elég az, ha pár lépéssel arrébb megyünk, így a pre-fire közben mi lepjük meg ellenfelünket azzal, hogy rálövünk, míg ő hűlt helyünket célozza.

4. Üldözés

A játék lényege, hogy mi kerüljünk jobb pozícióba. Ha üldözünk egy killt (mert mondjuk megsebeztük ellenfelünket), akkor megadjuk a lehetőséget, hogy az ellenfél csatlakozzon társaihoz és csapdába fussunk. Ő pontosan tudja, hogy merre haladunk, felkészülhet ránk.

Képtalálat a következőre: „bomb rainbow six siege”
forrás: reddit

Ehhez tartozik még az, hogy ha nem muszáj, akkor ne rohanjunk ki killért végjátékban védőként. A támadóknak kelljen belépni a szobába, felismerni, hogy merre vagyunk – ez akkora előny, amit nem szabad feladni. Elég sokan ilyenkor kitekintenek (peakelnek) az ajtón, vagy ablakon: ne tegyétek, könnyű prédává váltok, ráadásul teljesen értelmetlenül (nyilván van az a helyzet, például ha mindketten A bombát véditek, de B-nél vannak a támadók, akkor muszáj mozogni).

5. A drónok és kamerák rossz használata

Két fontos dolgot emel ki a videó: egyrészt az előkészületi fázis során őrizzük meg a drónunkat, hisz semmi értelme ott maradni vele (hacsak nem találtunk egy betonbiztos helyet), mert jó eséllyel csak megsemmisítik a védők.

Másrészt ne pingeljünk mindenáron. Nem feltétlen veszi észre a támadó, ha egy kamera kiszúrta, ugyanúgy a védő sem észleli biztosra a drónt, kivéve akkor, ha pingelünk. Nyilván úgy könnyebb (illetve ha épp nyomás alatt van a célpont, akkor ez a jó stratégia, hisz ekkor a pontos helyét mutatjuk meg társunknak, az ellenfélnek pedig nincs ideje kiszedni a drónt/kamerát), de helyette mondjuk el társainknak, hogy mit látunk.

Jó gyakorlást kívánunk!

Borító: 7wallpapers.net/tom-clancys-rainbow-six-siege/

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva