R6

Tippek kezdőknek: 5 dolog, amit nem csináltok eleget meccs közben


A tegnapi rész folytatása következik.

Tegnap úgy döntöttünk, hogy egy kifejezetten kezdőknek szóló cikket megosztunk veletek:

Tippek kezdőknek: ez az 5 leggyakoribb hiba, amit elkövethettek – Kerüljétek őket!

Ennek a folytatása következik, mely szintén Get_Flanked videójának feldolgozása (ez a kettő gyakorlatilag összetartozik, így teljes a kép).

1. Rácélzás

Angolul Aim Down Sights (ADS-nek is szokták rövidíteni, ezt érdemes megjegyezni): ez a játék 100%-ban erről szól. Szögek tartása, precíz lövések, gyors fejesek – ehhez mind szükség van arra, hogy becélozzunk, ne pedig csak úgynevezett hipfire (csípőből, vagyis simán lövés) legyen a játékunk alapja. Ellenfeleink is így teszik, ha mi nem, akkor hátrányba kerülünk.

Képtalálat a következőre: „ADS rainbow six siege”
youtube.com/watch?v=vU5uxGEn2c0

Hogy ezt ki mennyire teszi alapból is, az attól függ milyen játékból jött (például Overwatch-ban néhány hőst kivéve nincs is erre lehetőség).

2. Drónolás

A kezdő játékosoknak nincs elég komoly pályaismerete, így nem tudja, hogy melyik helyeket érdemes nézni (ahol potenciálisan szokott lenni ellenfél) – ilyenkor különösen jól jön a drón.

Mindig vizsgáljuk meg minimum a szobát, ahova készülünk belépni (optimális esetben azt útvonal egy kezdeti részét, amin keresztül tervezünk menni), hogy elkerüljük a roamerek okozta korai halálokat.

Képtalálat a következőre: „drone rainbow six siege”
PCGamesN

Emellett fontos tipp, hogy ha nem tudjuk, hogy vajon az előkészületi fázis során hova tettük a drónt a spawn pozícióhoz képest, akkor szimplán a fő fázis kezdetén váltsunk a drónunkra és nézzük meg, hogy hol írja a nevünket.

Természetesen a játék késői szakaszában is fontos elem a drón, épp ezért ne pazaroljuk el.

3. Tanulni a hibákból

A spawnpeekek (ablakból vagy ajtókból a támadók megölése a korai szakaszban) a játék részei, és noha a kezdők érthető módon nem szokták szeretni, az előnyünkre is lehet fordítani!

Tanuljuk meg, hogy honnan lőttek le minket korábban (kezdőként azt javaslom, hogy sose kattintsátok el a kill camet), a következő meccsen pedig villámgyorsan nézzünk rá az ablakra – ha ott egy ellenfél, akkor le is puffanthatjuk.

Képtalálat a következőre: „mistake”

A halálokból lehet a legtöbbet tanulni – sokszor egy jó pozíciót árul el nekünk, melyet később használhatunk mi is.

4. Felismerni jó pozíciókat

Ezt a példát mindenképp nézzétek meg:

Ehhez a négyes ponthoz kell a legtöbb rutin (és a védőknek többször van jó helye, mint a támadóknak), hisz tudni kell, hogy mennyire vagyunk védettek az adott szituban, honnan jöhet támadás – így ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy igyekezzetek megjegyezni, hogy melyik pályán honnan törhetnek be a támadók (támadóként még nehezebb, mert a védők szinte bárhonnan jöhetnek).

5. Kommunikálni

Ez mind közül a legfontosabb: a beszéd. Ha mi magunk elkezdünk segíteni a társaknak azzal, hogy elmondjuk, amit látunk, akkor valószínűbb, hogy beszédre bírjuk a többieket.

Márpedig az információ kincs az R6-ban (nem véletlenül tartják sokan Valkyrie-t az egyik legjobb védőnek) – az iránytűn pedig a szoba neve ott van, így ha nem is ismeritek fejből az egész pályát, ez segíthet a tájolásban.

Képtalálat a következőre: „headset”

Ezek mellett még megemlíti, hogy a kamerák helyeivel is fontos tisztában lenni (custom game-ben válasszátok ki IQ-t és a gadgetjével vizsgáljátok meg a pályát).

Jó gyakorlást kívánunk! 

Borító: wallpapercave.com/tom-clancys-rainbow-six-siege-wallpapers

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva