PUBG

2019-ben már ezerrel fog dübörögni a PUBG esport részlege – Íme minden tudnivaló!


2019 lesz igazán csak a PUBG éve!

Az idei PGI Major alatt Brendan Greene már spoilerezett egyet, s mást arról, hogy milyen terveik is vannak a PUBG esport jövőjével kapcsolatban. 3 hónapja még azt nyilatkozta Brendan, hogy a játék nem esport ready, de nagyon dolgoznak az ügyön, úgy tűnik, hogy 2019-re fog megvalósulni és ha lehet hinni Playerunknownnak, akkor minden főbb, leginkább játékmenetet befolyásoló bugot javítani fognak addigra. A tegnapi nap pedig leleplezték a 2019-es terveiket, amelyek rendkívül komolynak ígérkeznek.

Mind a 9 régióban külön megmérettethetik magukat a játékosok, viszont csupán 6 profi liga kapott helyet a rendszerben. A kimaradó zónák pedig egy úgynevezett “pro hálózatot” kaptak, ahol szintúgy meg tudnak majd mérkőzni egymással a játékosok.

A következő régió kaptak pro ligát:

  • Észak Amerika (National PUBG League; NPL),
  • Európa (PUBG Europe League; PEL),
  • Korea (PUBG Korea League; PKL),
  • Kína,
  • Japán (PUBG Japan Series; PJS)
  • Tajvan/Hong Kong/Makaó

A 2019-es év külön-külön szakaszokból/fázisokból fog állni, amelyek keretein belül a versenyek kőkeményen zajlani fognak, a fázisok között pedig lesz egy hosszabb szünet, illetve egy-egy nagyobb szabású esemény. A 2. és a 3. fázis között a legnépszerűbb PUBG játékosok fognak megmérkőzni egymás ellen. A 3. fázist követően pedig megrendezik a Nemzetközi PUBG Bajnokságot, ami nagyjából olyasmi lesz, mint az idén megrendezett PGI Major, a fődíj ezúttal is 2 millió dollár, ezen felül pedig várhatóan mi, játékosok is támogathatjuk majd a csapatokat különböző itemek/skinek megvásárlásával, de erről majd később fognak tájékoztatni minket.

  • Az első fázis január vége felé kezdődik és március végéig tart
  • A második fázis május végén kezdődik és június végéig tart
  • A harmadik fázis pedig augusztus közepétől október közepéig tart

Szabályok

A versenyszabályokat jócskán átdolgozták és végre egységes versenykörülmények lesznek mindenhol, amit ezúttal a PUBG Corp. dolgozott ki a versenyszervezőkkel karöltve. Állításuk szerint sikerült megtalálni a tökéletes egyensúlyt, amiben a csapatok kibontakoztathatják a taktikájukat és a nézők is kellőképp élvezni fogják a mérkőzéseket, de a szabályokkal kapcsolatban részletes információkat még nem közöltek. Az biztos, hogy egy meccsen 16 squad fog megmérkőzni Erangel/Miramar valamelyikén és végre csak és kizárólag FPP módban fogják lejátszani a meccseket.  Sanhok továbbra sem fog szerepelni a map poolban.

Forrás: PUBG Corp.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva