Fortnite

Ennyit az ingyenes tartalmakról – Korea exkluzív lehet a PCB kihívássorozat


Nem minden arany, ami fénylik. De talán jobb is ez így.

Az Epic Games igyekszik a világ minden pontján meghatározó címet csinálni a Fortnite-ból, november 8-án például Dél-Koreában fog megjelenni a játék, ami szinte biztos, hogy új szintre fogja emelni a Battle Royale-t.

Ám ahhoz, hogy a játék a világ legkompetitívebb esport országában is jót fusson, némileg igazodni kell a kultúrkörhöz. Koreában ugyanis a legtöbben nem rendelkeznek olyan számítógépekkel, amiken játszi könnyedséggel lehet teljesíteni az aktuálisan “menő” játékokban, az ázsiai országban emiatt hatalmas kultúrája van az internetkávézóknak. Talán ebben az esetben az internetkávézó nem teljesen fedi le azt, amiről beszélünk, helyileg ezeket a helyeket “PC Bangeknek”, vagyis hardcore játékra kialakított helyeknek nevezik.

S mivel ezek a PC-k nem a játékosok tulajdonai és lényegében óradíjak mellett játsszák a játékokat, a legtöbb kiadó igyekszik kedvezni nekik. Néhány évvel ezelőtt a League of Legends játékosok kaptak egy PC Bang exkluzív lehetőséget, aminek keretein belül az összes karakter automatikusan feloldódott nekik, ha egy ilyen “kávézóból” jelentkeztek be a játékba. Most nagyon úgy tűnik, hogy ugyan ezt a pszichológiát fogja követni a Fortnite is, ezzel is népszerűsítve a játék megjelenését a koreai játékpiacon.

Epic Games

Ahogy a fenti képen is látható, a PCB kihívások (PC Bang) nagy valószínűséggel egy PC-s kávézó exkluzív kihívássorozat lesz. A csomagban van minden, tapasztalati pont, ingyen V-bucks, Battle Star, sőt ha mind a 8 kiemelt feladatot teljesítik a játékosok, egy exkluzív contrail is ütheti a markukat. Ám ez az akció úgy tűnik, hogy nem lesz mindenki számára elérhető.

A feladatok egyértelműen kikötik, hogy a kijelölt PC kávézókban kell ezeket a feladatokat teljesíteni, így nagy valószínűséggel azok, akik otthon, a saját gépükön játszanak nem lesznek képesek ezeket a bónuszokat elérni. Vagy el kell menniük egy helyi PC Bangbe (már Magyarországon is vannak ilyen kávézók), vagy szimplán csak el kell fogadni, hogy nem jár minden mindenkinek.

Sokan úgy gondolják, hogy a PCB kihívások kizárólag a koreai játékosok számára lesz elérhető, ami valahol érthető is, ám a hivatalos angol fordítás miatt talán még mi, nyugati játékosok is bizakodhatunk. A hivatalos bejelentésre még várunk.

Egy valami viszont majdnem biztos, otthonról senki sem fogja tudni elérni ezeket az exkluzív jutalmakat.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva