Counter Strike

Nosztalgiázzunk kicsit – pontosan 18 éve jelent meg a Counter-Strike 1.0


2000 őszén komoly fordulóponthoz érkezett a Counter-Strike, a Béta állapotból kilépve teljes értékű játékká vált.

1999. június 19-én indult, és 2000 november 8-án ért véget a Counter-Strike Beta. A több, mint egy évig tartó munka során Minh Le és Jess Cliffe egy önálló játékot alkottak a korábban csak Half-Life modként ismert CS-ből.

Nekik kettőjüknek köszönhetjük a ma ismert CS alapjait.

Le és Cliffe ugyanis 1999 decemberéig saját erőből tolták a játékot. A Beta 5.0 fázisig csupán ketten fejlesztették a Counter-Strike-ot saját pénzből, a Valve segítsége nélkül nélkül. Így nézett ki a játék Beta állapotban, a Counter-Strike első 4 mapján:

A Valve megérkezése után persze felpörögtek az események, és 2000 november 8-án lezárták a Beta fázist. Új időszámítás kezdődött, Beta 7.1 után immár Counter-Strike 1.0 néven, futott a játék.

A játék új menüt kapott, bekerült az UMP, a Five-SeveN és az SG-550, átrajzolták a modelleket és javították a meglévő pályákat.

Az egész játék 82 MB-os volt, a Counter-Strike 1.0 patch ebből 23 MB-ot jelentett.

Az önálló játéknak számító Counter-Strike tehát éppen ma lett 18 éves, vagyis nagykorú. Az 1.0 frissítés óta szinte minden megváltozott már a játékban, kivéve azt a kellemes érzést, amikor leülünk elé játszani.

Reméljük még sokáig élvezhetjük!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva