Hearthstone

RIP kombó deckek: J4CKIE ezzel a Howlfiend Warlockkal ütötte ki a Legendet


Ez a pakli hozta meg az áttörést a brit játékos számára a hónapban.

A hónap végi High Legend pozíciókra pályázó játékosok közül sokan vannak, akik csak mostanában érnek el Legendig – a hónap első felét sokan szeretik kísérletezéssel vagy egyszerű mókázással tölteni, hogy aztán az utolsó egy-két hétben jöjjön a “tryhardkodás”.

Az angolok egyik legismertebb Hearthstone-osa, J4CKIECHAN is “csak” tegnap ütötte ki a Legendet, akiről jól tudjuk, hogy szeret offmeta paklikkal kísérletezni. Attól még persze, hogy egy deck nem népszerű, még lehet hatékony – erre láthattunk példát most is, J4CKIE számára ugyanis egy Howlfiend Warlock hozta meg az áttörést. Íme a lista:

AAECAf0GBJfTAtjnApz4Avb9Ag2KAdsGtgfMCJvCAufLAsXMApLNAq7NAvLQAojSAtjlAujnAgA=

A pakli alapja már jó ideje változatlan: a cél az, hogy a megfelelő pillanatban kidobassuk az ellenfél akár komplett kezét. Ehhez először lejön a Howlfiend, amit előbb átküldünk Treachery-vel az ellenfélhez, majd elkezdjük sebezni – a legjobb erre a Defile, ami megfelelő board esetén óriási pusztítást tud végezni mind lent, mind pedig a kézben.

A körítést szokás szerint a kontroll lapok adják. Az agresszív paklik ellen a rengeteg board clearben bízhatunk, hogy aztán lezárjuk a meccset egy Voidlorddal és a Bloodreaver Gul’dannal. Lassabb ellenfelekkel szemben pedig a már említett dobatós kombókban, a Gnomeferatuban és Rinben bízhatunk – a kombó deckek különösen könnyen el tudják veszíteni egy-két kulcslapjukat. Ez utóbbiak ellen fontos persze az is, hogy jó időzítéssel és a lehető legnagyobb hatékonysággal használjuk a Howlfiendet – ebben segít az egy szem Mecharoo is, ami kiváló Defile-aktivátor arra az esetre, ha éppen nincs 1-2 HP-s minion az asztalon.

A Treachery kapcsán meg kell még említeni az alternatív felhasználási módot is, hiszen egy Doomsayert átküldve rögtön lepucolhatjuk az ellenfél boardját – ha ez kell ahhoz, hogy komoly előnybe kerüljünk, akkor ne féljünk elhasználni a spellt erre a célra.

J4CKIE egyébként úgy nyilatkozott a pakli kapcsán, hogy maga is meglepődött az erején, ezért mindenképpen fog még vele próbálkozni. Így is tett, most is éppen azt streameli, ahogy próbál betörni a Top 100-ba, így aki egy kicsit tanulni szeretné a deck működését, annak érdemes belepillantani a közvetítésbe (illetve visszanézni azt).

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva