Gaming

15 millió eladott példány 8 nap alatt – Csak a GTA 5-öt nem tudta lenyomni a Red Dead Redemption 2


Egyedül a GTA 5 eladási számait nem volt képes megdönteni a RDR2, minden más játékot bedarált már az első 8 nap alatt.

Hatalmas várakozás előzte meg a Red Dead Redemption október 26-ai megjelenését, és a Rockstar Games be is váltotta a játékkal szemben támasztott elvárásokat. A RDR2 brutális számokkal nyitott, az első három nap alatt 725 millió dolláros bevételt termelt. Vagyis egyetlen hétvége alatt, péntek-szombat-vasárnap viszonylatban több mint 200 milliárd forintot hozott.

Ez az elképesztő szám nem meglepő, hogy a legdurvább hétvégi megjelenés rekordját is megdöntötte.

Az első 3 nap legjobb eladásait viszont továbbra is a GTA 5 tartja, három nap alatt 1 milliárd dollárt hozott a Rockstarnak. Úgy tűnik valamit nagyon jól csinálnak a kiadónál, hiszen ha valamire rendesen ráfeszülnek, az arannyá válik a kezeik alatt.

Az első 8 nap darabszámait megvizsgálva egy másik összefüggésre is felfigyelhetünk, mely elsőre talán hihetetlen lesz. Az eredeti Red Dead Redemption játékból 2010 májusa óta, 8 év alatt, 15 millió példányt adtak el világszerte. A mostani Red Dead Redemption 2-nek viszont nem hogy 8 év kellett volna a 15 millió eladáshoz, de elég volt neki 8 nap is.

A második részből 8 nap alatt annyit adtak el, mint az első részből 8 év alatt.

A Red Dead Redemption ráadásul úgy állította be ezeket a számokat, hogy PC-re meg sem jelent a játék. Egyedül PlayStation 4-re és Xbox One-ra dobták ki, és még így is megborította a piacot. Az első héten produkált eladási számok rekordját egyébként szintén a GTA 5 tartja, amiből már a megjelenés napján 12 millió darab kelt el. Mögötte azonban eddig a Skyrim állt a képzeletbeli dobogó második fokán, egy hét alatt 7 millió eladott példánnyal.

A RDR2 tehát minden játékot letarolt a gaming történelmében. Egyedül “testvérét”, a szintén Rockstar által fejlesztett GTA 5-öt nem sikerült.

És az a legjobb a játékban, hogy nem csak a felhajtás nagy körülötte, hanem maga a játék is baromi jó. Szinten mindenhol maximális, vagy ahhoz közeli értékeléssel jutalmazzák ezt a remekművet.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva