Gaming

Stan Lee emlékére – Minden idők 5 legjobb Marvel játéka


A képregényhősök természetesen a videojátékokból sem hiányoztak.

Szomorú hírt hozott a hétfői nap a képregényrajongók számára, miután 95 éves korában elhunyt a Marvel atyja, Stan Lee. Pókember, az X-Men és rengeteg más ismert szuperhős megalkotója a hírek szerint hétfő reggel került kórházba – a pontos okokat nem részletezték, de tudni lehet, hogy tüdőgyulladással is kezelték már az elmúlt egy évben.

A képregény- és a filmvilág mellett természetesen mi, gamerek is rengeteget köszönhetünk Stan Lee-nek, megemlékezés gyanánt pedig összeállítottunk egy kapcsolódó toplistát is. Íme minden idők 5 legjobb Marvel játéka – szerintünk.

#5 – Spider-Man: Shattered Dimensions

  • megjelenés: 2010 (PC, PS3, Xbox 360)
  • fejlesztő: Beenox

Bizonyára kevesen mondanák azt, hogy ez volt a kedvenc Pókember játékuk, hiszen korábban és később akadt ennél népszerűbb feldolgozás. Koncepciójában azonban a Shattered Dimensions mégis az egyik legizgalmasabb Marvel játék volt mind közül, hiszen négy univerzumot (Noir, 2099, Amazing, Ultimate) egyesített egyetlen csomagba, izgalmas stíluskavalkádot kínálva így a Spider-Man-rajongók számára.

#4 – X-Men Origins: Wolverine

  • megjelenés: 2009 (PC, PS3, Xbox 360)
  • fejlesztő: Raven Software

Bár alapvetően akciójátékokról beszélhetünk, ha szóba kerülnek a Marvel-címek, klasszikus hack and slash nem igazán található közöttük. Az egyik üdítő kivétel az X-Men Origins: Wolverine, amely ugyan mélységében és minőségben nem ért fel a műfaj nagyjaihoz, akár a nyugati (God of War), akár a japán (Devil May Cry) stílust tekintjünk, de alapvetően így is egy nagyon szórakoztató feldolgozás volt a filmes Rozsomákkal.

#3 Lego Marvel Super Heroes

  • megjelenés: 2013 (PC, PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360, Wii U)
  • fejlesztő: Traveller’s Tales

Kijelenthetjük, hogy a Traveller’s Tales-féle Lego-játékok számára a Marvel szolgáltatta a legtöbb alapanyagot mostanában, hiszen az elmúlt öt évben három feldolgozás is megjelent. Ezek közül a legüdítőbb és legemlékezetesebb az első Lego Marvel Super Heroes volt, amely ügyesen vegyítette a nyitott világot a képregényes kockauniverzummal.

#2 – Marvel vs. Capcom 3

  • megjelenés: 2011 (PS3, Xbox 360)
  • fejlesztő: Capcom, Eighting

Igazából több Marvel vs. Capcom-epizód is felkerülhetett volna a listára, hiszen egy remek sorozatról van szó, de szerettünk volna más címeknek is teret adni, ezért végül a harmadik részt választottuk, amely méltán volt népszerű a bunyós műfaj rajongóinak körében, újból összeeresztve a szuperhősöket és a Capcom ismert karaktereit.

#1 – Marvel’s Spider-Man

  • megjelenés: 2018 (PS4)
  • fejlesztő: Insomniac Games

Aligha lehet kérdés, hogy melyik játéknak kell az első helyre kerülnie egy ilyen listán. Az Insomniac Games nemrégiben megjelent PS4-exkluzívja jött, látott és győzött, egy olyan tartalmas és minőségi élményt nyújtva az open world-játékok szerelmesei számára, ami joggal nyerte el a kritikusok és a játékosok elismerését.

És nálatok melyik Marvel-játék az örök kedvenc?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva