Hearthstone

A mémnek folytatódnia kell: újabb szög a HS legtöbbször meggyalázott lapjának koporsójába


Szegény Silverback Patriarch újabb "riválist" kap az új kiegészítőben.

A jó lapokról rengeteget beszélünk, a Hearthstone legrosszabb kártyái azonban – érthető mód – elég ritkán kerülnek csak szóba. Most azonban éppen itt az ideje, hogy kivételt tegyünk, van ugyanis egy olyan lap a játékban, ami annyira rossz, hogy az évek során hatalmas mém lett belőle. Igen, természetesen a Silverback Patriarch-ról van szó.

A Basic lapok között található 1/4-es Tauntot az évek során kegyetlenül meggyalázta a Blizzard, tegnap este pedig újabb szöget vertek szegény majompajtás koporsójába. Bemutattak ugyanis egy lapot az új kiegészítőből, a Rastakhan’s Rumble-ből, amely mérföldekkel jobb nála: a Belligerent Gnome kapásból egy manával olcsóbban nyújtja ugyanezeket a statokat, ráadásul még +1 sebzésre is szert tud tenni. A Patriarch ezzel szemben mindössze egy “Beast” altípust tud felmutatni…

Ez már a sokadik olyan lap, amely majdhogynem 100%-osan felülről kompatibilis a Silverback Patriarch-al. Jöjjön is egy rögtönzött történelemóra: lássuk azokat a kártyákat, amik az évek során viccet csináltak a gorillából.

Gnomeregan Infantry (Goblins vs. Gnomes)

Rögtön az első “rendes” kiegészítőben megkezdődött a power creep – a Charge legalábbis mindenképpen erősebb kulcsszó egy lapon, mint a Beast.

Fierce Monkey (League of Explorers)

A League of Explorers-ig kellett várni, hogy megszülessen az első 100%-ig felülről kompatibilis lap. Persze class-specifikus, kizárólag a Warrior tudta használni, ugyanakkor a Fierce Monkey mindent tudott, mint a Patriarch – csak éppen +2 sebzéssel.

Squirming Tentacle (Whispers of the Old Gods)

Egy Neutral utód, ami +1 sebzésre cserélte a Beast altípust.

Twilight Geomancer (Whispers of the Old Gods)

Minimálisan tud csak többet, ráadásul altípus nélkül – viszont mindezt 1 manával olcsóbban.

Hot Spring Guardian (Journey to Un’Goro)

Újabb 2/4-es utód, méghozzá extra képességgel és alternatív altípussal – igaz, class-specifikusan.

Stonehill Defender (Journey to Un’Goro)

Napjaink egyik legnépszerűbb kártyája, ami talán a legnagyobb ugrást hozta, hiszen konkrétan egy teljes lapelőnnyel (!) jobb, mint a Patriach, egyébként csak a Beast altípus hiányzik.

Tar Creeper (Journey to Un’Goro)

Egy másik méltán népszerű kártya, szintén az Un’Goro kiegből. +1 életpont, emellett +2 sebzés az ellenfél körében, ráadásul itt még van is szinergia lehetőség, igaz, elementálokkal.

Crypt Lord (Knights of the Frozen Throne)

A class-specifikus power creep lapok újabb példánya, ami sok-sok HP-nyival jobb a Patriarch-nál.

Druid of the Swarm (Knights of the Frozen Throne)

A Fierce Monkey után íme egy újabb 100%-osan felülről kompatibilis class kártya: a Druid of the Swarm 1 manával olcsóbban 1 életerővel többet tud felmutatni, emellett pedig van egy alternatív funkciója is.

Druid of the Scythe (The Witchwood)

…és a történet folytatódik, a Druid egy újabbat rúgott a gorillába. Az ár ezúttal stimmel, ellenben +1 sebzése van, és ha kell, akkor 4/2-es Rush-ként is tud érkezni.

Phantom Militia (The Witchwood)

Költői kérdés: vajon mi jobb, a +1 sebzés és az Echo kulcsszó, vagy egy Beast altípus?

Bronze Gatekeeper (The Boomsday Project)

Végül, de nem utolsó sorban pedig itt van az utolsó, már megjelent koporsószög, a Bronze Gatekkeper, ami Mech-ként nyújtja ugyanazt, meg még többet: +1 életpont és egy Magnetic képesség került rá.

Azon túl, hogy nyilvánvalóan létezik power creep a Hearthstone-ban, igazán nem lehet hibáztatni a Blizzardot az újabb lapok ereje miatt, hiszen egyértelmű, hogy annak idején a Silverback Patriarch statjait eléggé elmérték. Ugyanakkor nem ez az egyetlen példa arra, amikor majdhogynem (vagy akár teljesen) 100%-ban felülről kompatibilis egy kártya egy régebbivel – a későbbiekben ezekre is kitérünk majd…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva