Hearthstone

Legendary nélkül Legendig? Ez a Combo Priest képes volt rá


Alig több mint 2000 dustból kihozható a legendképes pakli.

Vannak olyan paklik a Hearthstone-ban, melyek ugyan egy kicsit mindig változnak az új kiegészítők és lapok megjelenésével, de alapvetően már a játék megjelenése óta folyamatosan ott vannak a palettán. Tipikusan ilyen a Combo Priest is, hiszen a class Basic és Classic lapkészlete elég jól megágyaz a koncepció számára az olyan kártyákkal, mint a Divine Spirit, az Inner Fire vagy a Power Word: Shield. Most ráadásul azt is sikerült bizonyítani (immáron nem először), hogy a deck egészen jó választás lehet azok számára, akik szerényebb lapkészlettel rendelkeznek, az egyik ázsiai játékos ugyanis az amerikai szerveren sikeresen lemászott Legendig egy nulla Legendary lapot tartalmazó verzióval.

蘇蘇 irányításával 63 meccsen 70 százalékos győzelmi arányt produkált a pakli – mutatjuk a listát, amivel összejött a sikeres menetelés.

蘇蘇 Combo Priest paklija
AAECAa0GAqUJ1goO7QH4AuUE9gfRCtIK8gzRwQLYwQLKwwLlzALy8QLl9wL7/gIA

A 2018-as év meglehetősen hasznos új impulzusokat tartogatott, hiszen mind a The Witchwood, mind pedig a The Boomsday Project adott egy-egy olyan miniont, amely elég jól illeszkedik a koncepcióba. Ezek név szerint a Witchwood Grizzly, illetve a Damaged Stegotron, melyek ugyan sebesülve érkeznek a boardra, a 12 maximális életpont azonban elég jó lehetőségeket tartogat a Divine Spirittel kombózva.

Hosszú távon gyógyítással is el tudjuk érni a kellően magas HP-t ezen lények esetében, amibe a Circle of Healing is be tud segíteni. Nagyon körültekintően kell azonban használni a 0-s spellt, hiszen alapvetően az Auchenai Soulpriest (és így a kettős funkció) miatt került be – előfordulhat, hogy az adott körben az extra gyógyulás segítségével tudunk nyerni, de a board clear sokszor fontosabb lesz. Arról nem is beszélve, hogy ott van a sebesült minionok létjogosultságát megadó Eternal Servitude…

Az óriási kombólehetőségeket biztosító kártya itt is kiválóan működik, hiszen a Battlecry természetesen nem sül ki feltámasztáskor, így a Grizzly 3/12-es, a Stegotron pedig 5/12-es statokkal tér vissza. Ez egyben azt is jelenti, hogy ha nálunk van a kombó (Divine Spirit + Inner Fire, illetve ha sok HP-t kell lezúzni, akkor még pár buff), akkor ezzel elég jól elő tudjuk készíteni a következő körös nyerést. Fontos azonban, hogy eltaláljuk a megfelelő pillanatot, amikor az ellenfél legfeljebb kézből képes csak reagálni.

Nagy előnye a paklinak, hogy a Tauntok sem feltétlenül fogják, hiszen a Silence és a Mass Dispel segítségével könnyen eltávolíthatjuk a zavaró testeket az ellenfél térfeléről. Utóbbit csak végszükség esetén használjuk el egyéb célra, hiszen kulcslap lehet a nyerés körében!

Fontos megjegyezni, hogy a pakli az olcsósága ellenére egyáltalán nem egyszerű, hiszen az optimális win condition akár körről körre változhat, így ezt nem könnyű felismerni. Előfordulhat, hogy egy korai Northshire Cleric vagy Radiant Elemental felbuffolásával tudjuk a legnagyobb gondot okozni, de az is, hogy az ellenfél erőforrásainak totális kimerítése a megfelelő stratégia. Ugyanakkor ideális deck arra, ha kívülről-belülről meg szeretnénk tanulni az aktuális metát, hiszen ez a pakli talán a szokásosnál is jobban megköveteli, hogy ismerd az ellenfél deckjében rejlő veszélyeket és megoldásokat.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva