Gaming

Bármilyen játékot ingyenessé tudott tenni Steamen, a cég 6 milliót fizetett a bug megtalálójának


A Valve alaposan megfizette a hibát megtaláló hacker idejét.

Artem Moskowsky önmagát csak “bug hunter” néven említi. Az önjelölt hiba szakértő a Steam rendszerének hibáit kutatja, majd bejelenti őket a Valve-nak. A kiadó pedig jó pénzért átveszi az infót, és kijavítja a hibát, mielőtt mások visszaélnének vele.

A Valve idén májusban erre a célra hozta létre a HackerOne programot

Moskowsky karriere itt indult be igazán, már júliusban összehozott egy 8 milliós csekket magának. Most pedig újabb durva hibára bukkant, amiért 6 milliót fizetett neki a Valve.

Még augusztusban bukkant rá egy hibára, mellyel bármilyen játékot ingyen letölthetővé tudott tenni. A Steam fejlesztői felületét használta ki a bug, speciális paraméterekkel bármelyik játékhoz megszerezhettük az aktiváló kódot. Vagyis Moskowsky, és bárki más aki rábukkan a hibára, örök életében ingyen tölthette volna a játékokat.

A Valve kritikus erősségű hibának minősítette az esetet, és alaposan kivizsgálták a hibát. Ezek szerint a javítás előtt senki (még Moskowsky sem) használta ki ezt a nem is olyan apró rést a biztonsági pajzson.

Moskowsky csak teszt jelleggel igényelte az ingyenes kulcsokat, de nem használta fel őket. A Valve mondjuk elég rosszul járt volna vele, egyik alkalommal ugyanis 36 000 Portal 2 kulcsot sikerült kiszednie a hibával.

Egy 2500 forintos játékról beszélünk, vagyis ez pontosan 90 millió mínusz lehetett volna a Valve-nak.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva