Counter Strike

Az ESL Pro League és az ECS csoportkörök 4 legnagyobb meglepetése


Meglepetés továbbjutók és váratlan kiesők Európától Észak-Amerikáig.

Szinte napra pontosan egyszerre zárult le az ESL Pro League és az ECS aktuális szezonjának első szakasza.

  • ESL Pro League Európa: 7 továbbjutó hely
  • ESL Pro League Észak-Amerika: 6 továbbjutó hely
  • ECS Európa: 4 továbbjutó hely
  • ECS Észak-Amerika: 4 továbbjutó hely

Lássuk most az 4 legnagyobb meglepetést a csoportkörök után!

A North dupla továbbjutása

Az hogy az Astralis és a mousesports egyaránt továbbjutott az EPL-ben és az ECS-ben is, talán nem meglepő. Mindketten a világranglista Top5-ös mezőnyének stabil tagjai. Az viszont már sokkal durvább meglepetés, hogy a North megcsinálta ugyanezt. Éppen hogy beférnek a Top10-be, mégis képesek voltak két fronton is keményen odatenni magukat. Jót tett nekik az irányító lecserélése, MSL távozása óta feltámadóban a csapat.

A FaZe dupla bukása

A riválisok fent említett dupla továbbjutása ellenére a FaZe-nek bizony egy továbbjutás sem jött össze. Durva belegondolni, hogy a világranglistán ők a 3. legjobb EU csapat, az EPL-ben viszont nem jutottak be a legjobb 7 közé se.

Kétarcú NiP és G2

Ez a két csapat a tökéletes bizonyítéka annak, milyen az, ha valaki feladja az egyik selejtezőt a másikért. A NiP az ECS-re fókuszált, ott 55%-os győzelmi aránnyal tovább is jutottak. Az EPL-ben viszont csak 38%-ot értek el, ezért még az is elképzelhető, hogy a pót selejtezőn kiesnek a következő szezonból. A G2 pont ellentétes utat járt be, ők az EPL-re fókuszáltak, 50%-os mérleggel tovább is jutottak. Az ECS viszont annyira nem érdekelte őket, hogy csak a meccsek 28%-át nyerték meg, és már utolsó helyen kiestek a következő szezonból.

A Major semmit sem jelent Amerikában

A FACEIT Major Top16-os mezőnyében egyaránt ott volt a Cloud9 és a compLexity is, sőt utóbbi még Legendás helyet is szerzett magának. Ennek ellenére egyikük sem jutott tovább egyik csoportkörből sem. Ezzel szemben a szintén Major Top16 MIBR és Liquid mindkét csoportkört sikerrel abszolválta. Sőt, a Major Top16-ba be se jutó NRG és Renegades is továbbjutott mindkét csoportkörből.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva