Fortnite

Folytatódik a kereszteshadjárat az adatbányászok ellen – Már a Youtube videókat is tiltatja az Epic Games


Újabb platformot lehetetlenített el az Epic Games.

Az adatbányászok mára már, mint az óramű úgy működnek. Megjelenik a legfrissebb frissítés, ők pedig a telepítés után elkezdik ízekre szedni azt. Így hallhatunk egy-egy tartalomról már a hivatalos bejelentés előtt. Természetesen ez a kiadónak egyáltalán nem tetszik, folyamatosan igyekszik az Epic Games az adatbányászokat átjátszani, nemrégiben több példa is volt arra, hogy új titkosítási módszert teszteltek, egy-két skin ugyanis úgy jelent meg az Item Shopban, hogy előre nem lehetett tudni az érkezésükről.

Ám ez a rendszer még közel sincs kész, az adatbányászok pedig folyamatosan hozzák az újabbnál újabb tartalmakat minden frissítés után. Erre külön Twitter fiókok születtek, ilyen például az egyik legnagyobb leaker fiók, az FNBRLeaks. A fiók kezelője Youtube csatornát is indított, ahol játékon belül mutogatta meg a még meg nem jelent tartalmakat akció közben. Viszont a v6.30 után valami balul sült el, kiderült, hogy az Epic Games elérte, hogy a Youtube automatikusan tiltsa azokat az anyagokat a platformon, amely adatbányász tartalmakat közvetít.

 

Az automatikus üzenet kiemeli, hogy a tilalom kizárólag a “még meg nem jelent” tartalmakat érinti, tehát ez a megkötés egyértelműen, s kizárólag az adatbányász csatornákat veszi célba. Az adatbányász weboldalakat még nem sikerült megszorongatnia az Epic Games-nek, ám ez a Youtube-os példa is jól mutatja, hogy nem áll szándékukban hátat fordítani az esetnek.

 

Az adatbányászok elsősorban új skineket és egyéb kozmetikai tartalmakat szivárogtatnak a közösségnek, ám nem egyszer történt már meg, hogy játékon belüli eseményeket, új játékmódokat, vagy tárgyakat is idő előtt tártak a játékosok elé. A Fortnite egy folyamatosan fejlődő “meglepetéshalom”, így nem csodáljuk, hogy az Epic minden lehetőséget megragad annak érdekében, hogy titokban tartsák a közelgő újdonságokat.

Borító: dexerto

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva