Hearthstone

StanCifka csúnyán beleállt a Blizzardba, de nem minden HS-sztár van oda az Artifactért


Vegyes a Valve kártyajátékának megítélése a publikus béta után.

Nemrégiben elstartolt az Artifact publikus bétatesztje, aminek köszönhetően az eddigieknél is gyakoribb beszédtémává vált az új kártyajáték a Hearthstone-játékosok körében. És bár az elmúlt hónapokban rengetegen dicsérték a Valve fejlesztését, a hétvégén már kapott hideget-meleget a játék.

…sőt, nem csak a játék, hanem az egyik játékos is, StanCifka ugyanis – aki egyébként már hónapok óta erősen kampányol az Artifact mellett – nem túl elegáns módon szállt bele a Blizzardba és a Hearthstone-ba.

“Elképesztő, hogy milyen villámgyorsan reagált a Valve a közösség kívánságaira az Artifact kapcsán. Egy másik cég azt csinálta volna, hogy három hónap késéssel 5 manára nerfeli a Hexet” – reagált a cseh játékos a Twitteren az elsőnapos béta patch-re.

Mondani sem kell, StanCifka kijelentése nem váltott ki túl nagy szimpátiát. Sokan úgy vélik, hogy nem fair összehasonlítani egy béta státuszban lévő és egy több éve futó játékot, arról nem is beszélve, hogy az elmúlt hetekben StanCifka még bőven gyártott Hearthstone-tartalmakat is. Igaz, nemrégiben kitett egy videót a YouTube-csatornájára, melyben egy időre búcsút intett a Hearthstone-nak.

Nem StanCifka egyébként az egyetlen Hearthstone-sztár, aki oda van az Artifactért, a rajongás azonban közel sem egyöntetű. Jó néhány nagy név akad, akit nem igazán fogott meg a Valve játéka.

“Öt órán át Artifacteztem ma. Pozitívumok: magas skill plafon, sokféle mechanika és stratégia. Negatívumok: nézőként nagyon nehezen követhető, 20 dolláros ár, fizetni kell a további lapokért, minden draft 1 dollár, túl sok IQ kellene a kicsi agyamnak. Nem az én játékom” – nyilatkozott DisguisedToast.

Thijs is úgy véli, hogy a nézői élmény és a komolyabb költekezési kényszer nem az igazi.

“Sokan kérdezték, ezért íme a véleményem: egyelőre nem fogok Artifactezni. Nem tetszik túlságosan, a nézőknek nagyon nehéz követni, és elég komoly kételyeim vannak a játékon belüli gazdasági szisztéma kapcsán is. Remélem, hogy a Valve képes lesz hozni az elvárásokat azok számára, akik játszanak, de ez nem az én játékom, és ez teljesen rendben van” – írta a holland streamer.

Orange tökéletesen egyetért Thijs véleményével, ő egész egyszerűen jobban élvezi a Hearthstone-t.

“Már jó ideje van egy Artifact kulcsom, és próbáltam beleásni magam, de végül arra jutottam, hogy egész egyszerűen sokkal jobban élvezem a Hearthstone-t. Nem azt mondom, hogy soha nem fogok vele játszani, de addig mindenképpen várni fogok, amíg nem finomítanak rajta.”

Nem mindenki van tehát annyira oda az Artifactért, mint StanCifka, így hiába mozdult rá rengeteg ismert Hearthstone-os a Valve kártyajátékára, attól azért még közel sem kell tartani, hogy hirtelen mindenki ott hagyja a HS-t a nagy nevek közül.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva