R6

Kaid elemzés: Bandittel kiváló párost alkothat, Thatchert visszahozhatja, Mute-nak viszont kampec


Első benyomások az új operátorról.

Tegnap megtudtunk minden fontos infót a Wind Bastionnel érkező két új operátorról:

Új skinek, ACOG sighttal rendelkező operátorok, új map: lehullt a lepel a 4. szezonról!

Ma Kaiddal foglalkozunk alaposabban, melyhez kiváló alapanyagot biztosít Get_Flanked videója:

A youtuber véleménye szerint noha Nomad az érdekesebb kettejük közül, de tippje szerint Kaid az, aki nagyobb hatással lesz a metára.

Sokak első benyomása az volt, hogy Banditet fogja leváltani (már amennyiben még a meta részeként tekinthetünk a Maverickkel szignifikánsan meggyengült operátorra), szerinte azonban pont hogy tökéletesen kiegészítik egymást.

Képtalálat a következőre: „bandit rainbow six siege”
forrás: redbull

A két operátor képes lehet 1-1 site-ot kiválóan levédeni.

Akire rossz hatással lesz az Mute: Get_Flanked szerint ugyanis Kaid legnagyobb erőssége a szöges drótokba vezetett áram általi drón kiiktatás – vagyis Mute szerepe még tovább csökkenhet.

Noha a sokak által a legerősebbnek vélt másodlagos védő eszkoz, az Impact Grenade elérhető Kiad számára, de a Barbed Wire tűnik pont emiatt a jobb választásnak.

Képtalálat a következőre: „mute rainbow six siege”
forrás: TheXboxHub

Természetesen nem csak védő oldalon boríthatja fel az erőviszonyokat: Maverick ugye azért szorította ki Banditet (amellett, hogy a Shock Wire nem véd a forrasztólámpa ellen), mert a lerakott eszköze egy adott ponton található, így könnyen meg lehet szabadulni tőle az amerikai támadó segítségével.

Ez Kaidra abszolút nem igaz: mivel a gadget úgy működik, hogy egy adott körben hat (vagyis egyszerre két falat is lefedhetünk vele), emiatt a Rtila Electroclaw pozíciója megtippelhetetlen (pont emiatt nem tudja Twitch effektíven counterelni a Barbed Wire mellé rakott gadgetet, szemben Banditével).

Képtalálat a következőre: „kaid rainbow six siege”
forrás: PCGamesN

Hogy ez kit hozhat elő? Thatchert. Az EMP gránát megsemmisíti Kaid kütyüjét, és nagy hatótávolságának köszönhetően effektív counterként lehet rá tekinteni.

A mostani szezonban Maverick volt Thermite mellett az, aki elősegítette a hard breachinget, de a Wind Bastionnel ismét Thatcher lehet az FBI ügynök párja. Emellett megemlíti, hogy IQ is jó lehet (nyilván) ellene – talán emiatt vették el a gránátjait fél éve, hisz így legalább egymaga nem képes könnyen megszabadulni a gadgettől.

Kaid eszköze borzalmasan erős, de (talán?) nem rontotta el a balanszt a Ubisoft: elsődleges fegyverei közül az SMG kifejezetten gyenge (keveset sebez, kicsi a Fire Rate és nincs ACOG), a Shotgunja pedig Get_Flanked szerint inkább egy DMR-hoz hasonlítható (tehát használható távolról is), viszont a visszarúgása miatt igencsak nehéz kontrollálni.

Kapcsolódó kép
forrás: PC Gamer

Másodlagos fegyvere lehet sok esetben az elsődleges: a .44 Magnum erősnek tűnik a rászerelhető ACOG miatt (is).

Végül zárjuk egy érdekességgel a sort.

Azt tegnap is leírtam, hogy a Bandit trick mintájára nem lesz Kaid trick, viszont Hibanát meg lehet szívtani: ha nagyon gyorsan reagálunk az X-KAIROS-ra, és ekkor dobjuk rá a falra a Rtila Electroclaw-t, akkor besüthetjük a töltényeket.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva