Tech

Az Intel jobban melegszik, mint az AMD a TheVR legújabb laptoptesztje szerint


A TheVR is megcáfolta az AMD körül keringő téves hiedelmeket.

A régi mémet ezúttal a TheVR is ledöntötte, a legújabb tesztjükben ugyanis két ugyan olyan felépítésű Acer Predator Helios 500-as gamer laptopot hasonlítottak össze, a különbség csupán a videókártya+processzor kombó volt.

Míg az egyik gépben egy asztali Ryzen 7 2700 és egy Vega 56 kapott helyett, addig a másikban egy i7-8750H és egy GTX 1070 duruzsolt. A srácok megnézték, hogy mit tudnak a gépek a mai legnépszerűbb játékok alatt, na meg ezek mellé a hőfokokat is mellékelték, amelyek egész biztosan megleptek jó pár embert.

A legjobban a gép a PUBG alatt melegedett, itt volt a legnagyobb különbség a két processzor hőfokai között. Az AMD konfig processzora 69 fokig kúszott fel, az Intel i7 viszont rávert 7 fokot, így 76 fokos volt a processzor a játék közben. A videókártya tekintetében az Nvidia állt jobban, a GTX 1070 szinte mindenhol hűvösebb volt, ami nem csoda, hiszen jóval alacsonyabb a fogyasztása a Vegával szemben.

A két gép közül egyébként az Intel+Nvidia kombót hirdették győztesnek a játékokban, viszont ha munkára kell a gép, vagy hosszabb távra tervezünk, akkor már az AMD felé billent a mérleg. Az ár/érték arány pedig egyértelműen az AMD pártján áll, ugyanis az Intel+Nvidia kombóért 30 ezer forinttal többet kell leszurkolni, annyival pedig nem jobb a játékok alatt sem, de ezt persze mindenki eldöntheti magában.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva