R6

Csalódást keltően karcsú – A közösség kritikusan fogadta a legújabb frissítést


Rengeteg mindent hiányoltak a patch-ből.

Bő egy napja került ki az Operation Wind Bastion hivatalos frissítésének a részletei, mely a rend kedvéért álljon itt:

Wind Bastion frissítés: Mute, Smoke és Clash erősödik, Lesiont és Zofiát nerfelik

Én mint rajongó (és persze újságíró) izgatottan olvasgattam a változtatásokat – nagy elvárásokkal, talán túl nagyokkal.

Persze az emberben az első benyomás mindig az, hogy örül az újdonságnak (a Mute buff kifejezetten örvendetes), így csak később esik le neki, hogy tulajdonképpen mi minden hiányzik.

Erre rádobott a Ubisoft egy lapáttal azzal, hogy kezdetben variáltak a ranked playlisten: Kafe mellett láthattuk a “map buff” jelzést (erről elmondta a Ubisoft, hogy tervben van, de jó pár szezonig még nem lesz bent), Theme Park pedig egyszerűen eltűnt (kivették).

Kiderült, hogy mindkettő hiba volt: semmit nem variálnak a felhozatalon, csak hozzáteszik a Fortress-t.

Ranked Map Rotation

Azóta tesztszerveren egy fontos lépést mégiscsak megtettek: kivették rankedből az éjszakai módot (tehát bárhova dob be a játék, ott nappal lesz).

Ettől függetlenül rengeteg mindent hiányolunk egy olyan patch-ből, ami szezon kezdeti (és ezen van a hangsúly).

Az egyik kommentelő kiválóan összefoglalta Redditen azt, hogy miket hiányolhatunk:

Nem megyek végig minden, hisz egyértelmű, hogy irreális lett volna ennyit elvárni most (talán majd a 4. év első szezonjával), azonban van pár, aminek már így is hónapok óta bent kéne lennie:

  1. Ban rendszer rankedhez: egyre több az operátor, ami nem csak azért gond, mert mindig van pár, aki OP/nem szeretünk ellene játszani, hanem mert így egyre kevesebb esély van arra, hogy szóhoz jusson néhány már így elhanyagolt karakter (a játék egyensúlya szempontjából pedig nyilván a minél széleskörűbb használat lenne ideális)
  2. Casual változtatások: a rövidebb köröket említi (egy próbát megérhetne), valamint infót arról, hogy hol spawnolunk, azonban kiegészíteném még egy (nem csak általam emlegetett) vággyal – map szelektálási lehetőség (a game mode mintájára) annak érdekében, hogy effektívebben lehessen készülni 1-1 pályából (akár rankedre)
  3. Ranked változtatások: amit felsorol abból az elsőt úgy fordítanám át, hogy maximum egy tiernyi (tehát gold még silverrel oké, bronzzal már nem) különbséget engednék rankedben a duózásra (vagy értelemszerűen csapatban játékra), illetve több tier kellene, mert amellett, hogy nagyon könnyű ingázni, a legfelső szinten az igazán jók hamar elvesztik a motivációjukat, amint megvan a dia (és pont emiatt dia és dia között is óriási különbség tud lenni)
Képtalálat a következőre: „wind bastion”
forrás: windows central

Mondanám, hogy ezek után garantált, hogy legalább a 4. év 1. szezonjában megkapjuk a hőn áhított újításokat, de a Ubisoftról lévén szó, ebben nem bízhatunk maximálisan – pedig már így is minimum hónapokat késtek ezekkel.

Borító: VentureBeat

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva