Hearthstone

A sztároké a jövő? Aggasztó pletykák láttak napvilágot a kompetitív Hearthstone jövőjéről

Drag - Csető Zsolt - 5 éve Címkék: hct,

Minden a feje tetejére állhat 2019-től.

Egy hét múlva lezárul a 2018-as Hearthstone Championship Tour-évad, legalábbis ami a pontgyűjtögetést illeti, a Blizzard 2019-re vonatkozó tervei azonban egyelőre még nem ismertek. Ez utóbbi pedig könnyen lehet, hogy nem véletlen, hiszen ha hihetünk a legújabb pletykáknak, akkor gyökeres változások jöhetnek a Hearthstone esportban.

HCT = ennyi volt?

Az első bombát a japán Hearthstone-közösség mindig jól értesült tagja, Ahirun dobta be ezzel a cikkel, igaz, ő is kiemeli, hogy érdemes nagyon óvatosan kezelni a pletykákat. Ám az azóta kialakult frissebb fejlemények valamelyest növelik a forrás hitelességét – lássuk, miről is van szó.

  • A HCT lényegében megszűnik létezni. A mostani Tour Stopokhoz tartozó versenyek ugyan megmaradnak, méghozzá némileg megnövelt díjalappal, de pontokat nem lehet majd velük szerezni.
  • Pontszerző versenyek helyett Open Cup rendszer lesz nyílt online tornákkal, ám hogy miért lehet majd küzdeni (kvalifikáció stb.), azt nem tudni.
  • A ladder helyezésekért nem jár majd többé pont.
  • Lelövik az idén elindított Hearthstone Masters programot.
  • A világbajnokság helyett (?) minden régióban egy 16 fős meghívásos versenyt fognak tartani, többségében streamerekkel (12 fő) és néhány kompetitív játékossal (4 fő).
  • Teljesen megváltozik a versenyek formátuma. A négypaklis Bo5 Conquest / Last Man Standing helyett egypaklis Bo3 lesz a formátum, annyi különbséggel, hogy bejön a más kártyajátékokból is ismert “side” – igaz, nem szabad cserélési lehetőséggel, hanem két “alternatív” paklival, melyek maximum 6-6 lapban különbözhetnek az eredetitől.

Az Overwatch League után jön a Hearthstone League?

A fenti pletykák leginkább azért tűnnek hihetetlennek, mert ezzel a Blizzard lényegében kinyírná a kompetitív Hearthstone-t. Csakhogy azóta érkeztek frissebb híresztelések is, amik némileg más megvilágításba helyezik a leírtakat.

Az ázsiai esport-világban mindig jól értesült Inven Global több forrásból is azt hallotta, hogy a kínai Hearthstone-ért felelős NetEase egy csapatalapú bajnokságot tervez bevezetni, amibe bevásárolhatják majd magukat az egyes esport-szervezetek. Ismerős? Ha igen, az nem véletlen, mert az Overwatch League nagyon hasonló rendszerben működik – csak éppen világszinten.

A pletyka ugyan csak Kínáról szól, de könnyen lehet, hogy a Blizzard valójában a Hearthstone kapcsán is egy globális bajnokságban gondolkodik. A híresztelések láttán ugyanis teljesen más megvilágításba került az Overwatch League-ben szereplő Philadelphia Fusion ezen Twitter-bejegyzése még október végéről.

Az idei év egyik legsikeresebb Hearthstone-játékosa, Feno a fenti tweetben azt írta, hogy “nagyon izgalmas híreket kapott a jövőre nézve”, és erősen utalt arra az emojikkel, hogy két másik, jelenleg csapat nélküli profi, Orange és BoarControl is érintettek. A Philadelphia Fusion pedig egy szívecskés megosztással dobott egy kis extra olajat a tűzre. Mostanra kijelenthetjük, hogy a szálak egyértelműen elkezdtek összeérni.

Lehetséges tehát, hogy valami nagy van készülőben, olyan tekintetben azonban mindenképpen aggasztóak a hírek, hogy a “kisember” számára ezzel elérhetetlenné válhat a kompetitív Hearthstone. Ha ugyanis a mostani nyílt pontverseny helyét valami teljesen más veszi át, azzal könnyen lehet, hogy csak a legnagyobb csapatok és a legnagyobb nevek maradnak fenn. Türelmetlenül várjuk a további fejleményeket!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva