PUBG

Ingyenes PUBG? Biztos, hogy jó ötlet lenne ez?


Ingyenes vagy fizetős PUBG? Ez itt a kérdés!

Az utóbbi időben egyre gyakrabban vetődik fel az ingyenes PUBG gondolata, ám most nem a korábban megismert Thai Projekt miatt, hanem szimplán a játékosbázis borzasztó mértékű csökkenése miatt. Nyilvánvalóan több játékosra van szüksége a vállalatnak, ezért benne van az is a pakliban, hogy ingyenessé teszik a PUBG-t, de ez nagyjából az utolsó lépéseik egyike lehet majd, ami még nagyon lóg a levegőben. Ezúttal az ingyenességgel járó pozitívumokat és negatívumokat jártuk körül.

Újra felvirágozna a játék

Sokan szimplán nem szeretnek úgy kiadni egy viszonylag nagyobb összeget, hogy ki sem próbálták az adott címet. Ezért ódzkodnak még mindig több ezren a PUBG-től, ha pedig ingyenes lenne a játék, ez egy csapással megoldódna. Jelenleg is egész sokan játszanak a PUBG-vel, de azért az igazán nagy tömeg akkor cuppanna rá újra, ha ingyenessé tennék. Újra kezdődne minden, rengeteg játékos és emiatt rengeteg túlterhelt szerver lenne ismét, ami ellen a PUBG Corp. tehetne persze, ha több szervert bérelnének a megnövekedett igények miatt.

Több játékos = több bevétel? 

A fizetős PUBG-nek előnye és hátránya is van. A legnagyobb probléma ezzel a modellel, hogy a szervereket akár több évig is üzemeltetni kell, emiatt pedig újabb bevételi forrásra van szüksége a cégnek. Ha ingyenes lenne a PUBG akkor még ettől a 30 dollártól is elesnének, azt viszont a skinekkel/tartalommal könnyedén vissza lehetne hozni. A legjobb mégis az lenne, ha új tartalmakat pakolnának a játékba különféle season pass-okkal.

A Steamen is népszerű volt a Sanhok Pass

A Sanhok miatt kaptunk már egyszer pass-t és nemsokára ismét érkezik a Vikendi pass, az új havas pálya tiszteletére, viszont ha ennyire kedvelik a játékosok ezeket a pass-okat, akkor miért nem teszik be a játékba folyamatosan? Az már számos alkalommal kiderült, hogy azok a játékosok, akik szeretik az adott játékot (legyen az fizetős vagy ingyenes), bizony nem fogják sajnálni azt a pár dollárt a fejlesztőktől.

És mi lesz a csalókkal?

Az ingyenesség hallatára egyből mindenkinek beugranak a csalók, akik már most is szép számmal keserítik meg a játékosok életét. Az ingyenesség miatt egyértelműen potenciálisan nőne a számuk, ami megint csak rontana a játékmeneten. A Fortnite-ban nem akkora előny egy WH, mint itt, a lassabb lefolyású játék miatt, a radar hacket pedig már most is rengetegen használják. Sajnos a hardveres ban és a 3-4 anti cheat sem véd meg azonnal a csalóktól, szóval ezzel mindenképp számolni kellene.

Kell ez nekünk?

Egyelőre én azt gondolom, hogy korai még erről beszélni, hiszen az elvesztett játékosokat pár nagyobb kaliberű újítással is vissza lehetne csalni. Ha pedig ingyenessé tennék és beözönlenének a csalók, akkor bizony az lehet, hogy többet ártana, mint használna. A jövő év érdekes lehet még, az esportban hatalmas potenciál van, ha lesz egy fix követőbázisa emiatt, az már rengeteget számít. Jelenleg a tartalomgyártásra kellene helyezni a hangsúlyt, ha pedig ez nem jön össze, akkor jöhetnek a skinek és az ingyenesség.

Ezt olvastad már?

Újabb Vikendi leakek: Közösségkedvenc járművel érkezhet a pálya!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva