Hearthstone

Igazak voltak a pletykák: jövőre teljesen átalakul a kompetitív Hearthstone!


Megszűnik a HCT és a pontgyűjtés, jön az új formátum és a ligarendszer.

Az elmúlt hetekben egyre több híresztelést lehetett hallani arról, hogy 2019-ben a Blizzard teljesen újragondolja a Hearthstone esportot: a pletykák, az eddigi HCT-rendszer megszűnéséről és egy teljesen új versenyformátumról szóltak.

Nos, a találgatásoknak ezennel vége: a Blizzard hivatalosan is bejelentette a változásokat. Lássuk, mire számíthatunk 2019-ben!

Pápá HCT, jön az új rendszer

Ahogyan arra számítani lehetett, a Hearthstone Championship Tour a jelenlegi formájában – beleértve a pontgyűjtögetést, a Tour Stop versenyeket, a szezonális selejtezőket és a világbajnokságot – megszűnik létezni. Helyette egy új, háromszintű rendszer lép érvénybe, ahol lépcsőfokról lépcsőfokra jöhetnek felfelé azok, akik méltók erre.

  1. Online selejtezők: Éves szinten több száz (többnyire) online selejtezőt tartanak majd, melyeken bárki indulhat majd bármelyik régióból. Aki megnyer egy ilyet, az meghívást kap a következő szintre.
  2. Élő versenyek: 2019-ben összesen három ilyen verseny lesz, melyekre az online selejtezők győztesei mellett ismert profikat fognak meghívni. Egy ilyen tornán 250 ezer dollár lesz az összdíjazás, 2020-ra pedig még többet terveznek belőlük.
  3. Premier Bajnokság: A csúcsok csúcsa a legnagyobb sztároknak: egy elit liga, ahol hosszú hónapok során mindenki játszani fog mindenkivel, egyfajta bajnokságként. Hogy ebben kik fognak szerepelni első körben, illetve hogyan lehet majd feljutni, azt a későbbiek folyamán fogják bejelenteni.

Az új rendszer a tavaszi világbajnokság után lép majd érvénybe, és összesen 4 millió dollárnyi díjazást fognak szétosztani az év folyamán.

Új formátum

A korábbi pletykákat egyelőre még nem erősítették meg, az azonban biztos, hogy a jelenleg használt Conquest rendszernek búcsút inthetünk a világbajnokság után. A Blizzard azonban azt mondja, hogy a versenyjátékot szeretnék közelebb hozni a ladderen látottakhoz, ez a kettő együtt pedig erősen előrevetíti, hogy igazak a híresztelések. Ezek egy egypaklis Bo3 formátumról szóltak, ahol a játékosoknak két side paklijuk is van, ami legfeljebb 6-6 lapban különbözhet az eredetitől.

Kompenzáció a legjobbaknak

A pontgyűjtögetős rendszer lelövése egyben az idén elindított Hearthstone Masters Program végét is jelenti. A Blizzard nem szeretné, hogy azok, akik komoly energiákat öltek ebbe, becsapva érezzék magukat, ezért 2019-re vonatkozóan a legjobbak kompenzációra számíthatnak meghívások formájában. Sőt, egy legalsó, 120 pontos tiert is bevezettek, emellett pedig a 2018-as év első szezonjának pontjai is bele fognak számítani a Masters összesítésbe.

Sok fontos részletre csak később fog tehát fény derülni, de az már most kijelenthető, hogy a Hearthstone esport történetének legnagyobb változása előtt állunk. Reméljük, hogy a Blizzard eléri a célját, és népszerűbbé, izgalmasabbá teszik ezek az újdonságok a versenyeket és a kompetitív játékot!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva