Fortnite

Ninja nem nyugszik – Ezúttal a szülőknek szólt be


Épp ideje volt már, hogy valaki felemelje a hangját.

A Fortnite-függőség az utóbbi időkben egyre több fiatalt érint. Mi is írtunk már több alkalommal arról, hogy a szülők milyen különféle módszerekkel próbálják megállítani a gyermekük függőségét. A Bloomberg ezúttal a szülők egy újabb megosztó módszerét mutatta be, akik már nem csak egyszerűen megvonják a számítógépet a gyermeküktől, hanem helyette a rehabra küldik őket.

Nem csodálkozunk, hogy ez már Ninjának is sok volt, aki fel is hívta a figyelmet arra, hogy itt nem feltétlenül a Fortnite-tal van a probléma, hanem az idióta szüleikkel.

“A címnek inkább annak kellene lennie, hogy ‘Borzasztó szülők, akik nem tudják, hogy hogy vegyék el a gyerekük játékrendszerét'” 

Mint ahogy korábban említettem sajnos korántsem az első ilyen finoman szólva is szokatlan próbálkozása volt az utóbbi időkben a szülőknek. A brit celeb “iPad szétverős” esete után az Egyesült Királyságban rengeteg anya követte ezt a módszert, de emellett szinte már mindennapossá vált a Fortnite hype idején az, hogy a gyerekek lehúzzák a szüleik bankkártyáját (vagy rosszabb esetben még az adataikkal is visszaélnek)  és a felnőtteknek többnyire ötletük sem volt azzal kapcsolatban, hogy mit lehetne ilyenkor tenni, helyette inkább a médiát hívták segítségül.

Pedig a router jelszómódosítása vagy a konzolokon található gyerekzár sem az ördögtől való módszer, emellett sokkal hatásosabb, mint mondjuk egy 11 éves gyermeket hipnotizálni. Ez egy rendkívül komoly probléma, mindenképp érdemes odafigyelni a szülőknek, főképp a fiatalabb korosztályra, ugyanis sajnos a depresszióra hajlamos fiatalokkal akár sokkal súlyosabb dolog is történhet.

“A szülőknek már rég fogalma sincs arról, hogy a gyereke melyik világban él a négy fal között.”

Az Antifaces tavalyi videóját mindenkinek ajánljom, amit a Kék Bálna jelenség kapcsán készítettek a srácok, de az üzenetéből azóta mit sem vesztett.

Ezt olvastad már?

Tfue és Myth is lefikázta a kiadót, egyedül Ninja védte meg az Epic Games-t

A hét sztorija: Fegyelmezni próbálták, megfejelte az anyját a Fortnite miatt

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva