Counter Strike

Viszlát kínai cheaterek! Az új Steam China miatt bannolhatják az eredeti Steamet az országból


A Valve és a Perfect World végre elkészült a Steam China platformmal. Kína nem örül, mindenki más igen.

A Steam az egész világon, így Kínában is rendkívül népszerű. A rengeteg elérhető játék rengeteg játékost vonz, egy nap körülbelül 30 millió kínai felhasználó fordul meg a Steamen.

A népszerűség oka egyszerű:

  • Olyan játékokat is megtalálnak itt, amik egyébként elérhetetlenek Kínában, mert a kormány betiltotta őket.
  • Nem kell személyes okmány a regisztrációhoz. Így bármit is csinálnak, felderítetlen marad a mindent ellenőrzése alatt tartó kormány szeme előtt.

Most hogy bejött a Perfect World és a Valve által létrehozott Steam China, személyi igazolvány kell majd a Steam accounthoz. Mindenről tudni fognak, ami a profilon történik, és akit csaláson kapnak, attól megbízhatatlansága miatt még a hitelfelvétel lehetőségét is megvonhatják a való életben.

És ami a legfontosabb, a Steam China megjelenése azt is jelenti, hogy a szabályozatlan eredeti Steamet bizony kitiltják az országból.

A kínaiak tehát nagyon nem örülnek

Kevesebb játék lesz a cenzúra miatt, és mindenről tudni fognak, ami a profilon történik.

A játékgyártók szintén nem örülnek

A kevesebb játék nekik is kevesebb eladást jelent. Eddig el tudták adni ezeket a játékokat Kínába is, hiszen működött a Steam eredeti verziója. Mostantól azonban csak a Steam China marad, a betiltott játékok tehát több millió lehetséges vásárlót veszítenek el.

A világ többi játékosa viszont nagyon is örül

A Steam China rendszere csak úgy, mint a Perfect World által készített CS:GO, csak országon belül fut majd. Ha tehát Kínában betiltják az eredeti Steamet, akkor a Steames játékokban durván lecsökken majd a méltán híres kínai csalók létszáma.

Tökéletes példa erre például a PUBG. A játékot már a megjelenéskor betiltották Kínában. Így minden kínai az eredeti Steamen kezdett játszani, összesen 15 millióan. Ha a Steam China felváltja az eredeti Steamet, ennyi játékossal biztosan kevesebb lesz, nem érik el többet a profiljukat.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva