PUBG

Vélemény: A PUBG nem elég szigorú a teamingelőkkel szemben


Sokan úgy tartják, hogy a teamingelés csak egy poén.

A PUBG pályafutása alatt többször volt már felkapott téma a teamingelés. Aki kevés solot játszik az talán nem is találkozott még a jelenséggel. Gyakorlatilag arról van szó, hogy bár a játékosok külön “csapatban” indítják a meccskeresést, a játékban mégis megkeresik egymást és együttműködve próbálják megnyerni a csirke vacsorát.

Sajnos a magyarok körében is egész népszerű a jelenség, jó példa erre Tibi klipje, aki épp 4 honfitársával került összetűzésbe egy duo scrim során. Azóta kiderült, hogy ez nem az első alkalom volt, hogy a srácok lebuktak. Persze az, hogy valaki teamingel  nem azt jelenti, hogy szükségszerűen jó játékos lenne.

Teaminggel is elég gyenge a teljesítmény

A PUBG Corp. hozzáállása elég megkérdőjelezhető, ugyanis elég elnézők azokkal, akik teaminggel szereznek előnyt. Sajnos egy kategóriába sorolják azzal, amikor valaki poénból összeáll egy streamerrel fegyverek nélkül, ha visszaemlékeztek így lett híres wadu és banana men. A “büntetés” pedig csupán 48 óra vagy jobb esetben 7 napos eltiltás, persze csak akkor, ha elegen reportolják vagy netán felkapja a közösség az esetet. Ez sajnos elég ritka, az általánosságban elmondható, hogy szinte büntetés nélkül ússzák meg a teamingelő játékosok.

“Ez nem is csalás, tök poén” 

Sokan a fentebbiekkel védekeznek , pedig ez nem teljesen így van.

De, ez csalás.

Nem pont úgy, ahogy klasszikusan a fejekben van, de jelentős előnyhez juttat a játék során, ami nem megengedett és a PUBG Corp. a  szabályzatában is szigorúan tiltja az ilyesmit.

Mi lenne a megoldás? 

Véleményem szerint ugyan a cheaterekhez hasonlóan kemény elrettentő büntetést kellene alkalmaznia a PUBG Corp.-nak. Az a probléma, hogy ha csak egy fokkal is enyhébb a büntetés és mondjuk 30 napos eltiltással kezdik és a második már végleges, akkor sem kell túlzottan félniük jelenleg, ugyanis eleve ritkán kapja el a rendszer ezeket játékosokat. Azért az is világosan látszik, hogy a report rendszer nem működik megfelelően, reméljük, hogy ezen is csiszolni fognak hamarosan a fejlesztők.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva