Fortnite

Az amerikai rapper nem viccel, tényleg per lesz a Fornite táncból


2 Milly szembe megy az Epic Games egyik Fortnite emote-jával és peresúton követel elégtételt.

Az ügy alapját a Fortnite Season 5 alatt bekerült Swipe It emote adja. Az emote-ban látható tánc ugyanis 2 Milly ikonikussá vált mozdulatát dolgozza fel, amit a Milly Rock klipjében láthattunk először.

Legalábbis a rapper ezt állítja, és a táncmozdulatot sajátjaként kezelve tényleg perre megy az Epic ellen.

2 Milly már megtette a szükséges jogi lépéseket és felfogadta ügyvédi csapatát, akik a perben képviselni fogják. A rapper júliusban egyszer már fenyegetőzött a perrel, most azonban tényleg jön a tárgyalás.

“Az Epic mostanáig nem kompenzált azért, hogy a Milly Rock mozdulatot használják. Sosem kértek engedélyt rá. Mindenki azzal jön, hé a táncod ott van a játékban! Pont ugyanazt a mozdulatot árulják és keresnek pénzt vele. Na itt mondtam azt, hogy ebből elég.”

A több, mint egy éve dübörgő sikerjáték már eddig is számos ismert táncmozdulatot dolgozott fel saját emote-ként. Hírességek táncai, mémmé vált mozgások és legendás pózok kerülnek a Fortnite Shopba szinte mindennap.

Eddig senkinek nem jutott eszébe, hogy bizonyos mozgásformát kisajátítson. Amikor azonban már ekkora a játék ismertsége, nem nehéz megindokolni, miért kerül elő egyre több ilyen per.

A plusz népszerűség helyett kárpótlást és pénzt akarnak az Epic-től kicsikarni.

2 Milly ügye precedens értékű lehet az emote-ok szempontjából. Ha ugyanis az általa felkért Pierce Bainbridge Beck Price & Hecht LLP ügyvédi iroda megnyeri a pert a kiadóval szemben, mindenki perelni fog. Erre az ügyre hivatkozva rengeteg kárpótlási per indulhat, az Epic pedig le fog állni a hasonló táncok játékba illesztésével. Ha azonban a rapper elbukja a pert, továbbra is élvezhetjük a jellegzetes, ismert és népszerű táncokat a Fortnite-ban.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva