League of Legends

Ennek így mi értelme?! – Buffba bújtatott, érthetetlen Galio nerf érkezett a 8.24-gyel


Nem minden húzását tudjuk a Riot Games-nek észérvekkel megmagyarázni.

Galio a VGU óta nemigen találta meg magát a hétköznapi játékosok választásai között. A Riot többször is nekifutott, hogy a közösség számára kecsegtetőbb pickké tegye a hőst, ám sosem járt komolyabb sikerrel. Amikor kijött a VGU sokan játszották a karaktert, de csak azért, mert tényleg félelmetesen erős volt a Q-ja. Majd mikor jött a nerf, Galio is eltűnt a süllyesztőben. Kizárólag a kompetitív érában, a profik keze alatt volt divatos Galio, éppen azért, mert ahhoz, hogy igazán effektív legyen, koordinált játékra volt szükség. Na meg volt egy ultija, ami kifejezetten támogatójellegű volt, az ilyesmit pedig előszeretettel használják ki a profi játékosok.

Riot Games

A Riot viszont úgy döntött, nemhogy nem segít az általános közösségnek, a profiktól is elveszik Galiot. Valami megmagyarázhatatlan oknál fogva, a kiadó és fejlesztői úgy gondolták, hogy azzal lesz közkedveltebb a karakter, ha elvesznek tőle minden támogatójellegű effektet, elvégre “így nem kell másokra támaszkodni az ulti használatakor”.

Nos, ez úgy ahogy van hülyeség, ugyanis az ulti működése maradt a régi, A-ból B-be vagyunk képesek vele eljutni, s szintén csak a csapattársainkon használhatjuk. Ám itt jön a lényeg, ami eddig megvédte a bajbajutott hősöket, az mostantól csak megjelöli őket és ha túlélik az őket ért veszélyt, akkor majd ha úgy tetszik nekünk, segíthetünk rajtuk. Hab a tortán még, hogy az ulti hatáskörének közepe már nem löki fel jobban az ellenfeleket, mint eddig, ezt az effektet is lehúzta a wc-n a Riot.

Hero’s Entrance

  • MEGSZŰNT: A kijelölt társunk már nem kap sebződés csökkentést Galio statjai alapján.
  • MEGSZŰNT: A becsapódás középpontján tartózkodó ellenséges karakterek már nem lesznek hosszabb ideig a levegőbe lökve.
Riot Games

Mindezek mellett az E képességének wave clearjét is megcsapolták, nehogy már valami haszna is legyen a karakternek az ulti nerfek után. A rossz szájízt egy Q sebzés buffal próbálták a fejlesztők elvenni, ám ez őszintén, nem igazán sikerült. Galio Q képessége tehát újból képes röhejesen nagy sebzést okozni, mindezért cserébe pedig mindent elvesztett, amiért valaha játszották az új kiadását. Kíváncsian várjuk mikor fog visszakozni a Riot, mert ez az új vonal nem igazán tett jót a hős megítélésének.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva