League of Legends

Nem tudod melyik Neeko? – Íme egy kisebb trükk, amivel lebuktathatod ellenfeledet


Egy szemfüles játékos jó pár embernek könnyítette meg az életét.

Még mielőtt belekezdenénk a magyarázatba, le kell szögezzük, ez a trükk nem fogja megváltani a spanyolviaszt, sőt, egy kaotikus teamfight kellős közepében nem is igazán használható. Viszont kiváló azokra az esetekre, amikor ki akarjuk deríteni, hogy éppen melyik ellenséges karakter alakjában rohangál fel-le a pályán az új hős, így nehezebben tudnak minket csőbe húzni.

A trükkre egy szemfüles játékos jött rá, gyakorlatilag a League of Legends kiskapuit használta fel Neeko lebuktatásához. Mint azt tudjuk, a chat kismillió funkcióval bír. Nemcsak gépeléssel kommunikálhatunk csapattársainkkal, hanem különböző információkat is megoszthatunk velük. Rákattinthatunk az életünkre, ezzel nyomatékosíthatjuk csapattársainknak, hogy rendesen csehül állunk, így nem szeretnénk harcot kezdeményezni, vagy akár azt is megjelölhetjük, hogy mennyi pénzre van szükségünk a következő tárgyhoz, így nem csapkodják le előlünk a fontos minionokat. Egy szó mint száz, komplexebb a chat-rendszer, mint azt elsőre gondolnánk.

Olyannyira, hogy képesek vagyunk az ellenfél dolgait is megjelölni, például, hogy kinek milyen tárgya van az ellenfél csapatban. Neeko lebuktatásához is erre a funkcióra van szükségünk, a játék ugyanis ha Neeko alakot vált, szintén elveszti a fonalat, nem csak a játékosok. Ha tehát Neeko átváltozik, akkor a játék úgy kezdi őt kezelni, mint azt a karaktert, akivé alakult. Tehát ha megnyitjuk a TAB-ot, rákattinthatunk Neeko egyik tárgyára, azt pedig a chatben a játék nekünk úgy fogja jelezni, mintha annak a karakternek a felszerelésében lenne a tárgy, akivé átalakult.

Íme egy példa, hogy könnyebben érthető legyen:

  • Az ellenfél Neeko mondjuk felveszi Lee Sin alakját.
  • Meglátjuk az ellenfél Lee Sint (Neeko) és nem vagyunk benne biztosak, hogy ő-e az igazi.
  • Ilyenkor megnyitjuk a TAB-ot és rákattintunk Neeko egyik tárgyára.
  • Ha a Lee, akit láttunk tényleg Neeko volt, a következő üzenetet kell lássuk: “Luden’s Echo (Lee Sin)
  • Annak egészen kicsi az esélye, hogy egy Lee Sin Luden’s Echoval rohangáljon a mapon, így hát a játék szépen csöndben elárulja nekünk, hogy Neeko bizony Lee Sin alakjában operál éppen.

Azt nem tudni, hogy a Riot Games hagyni fogja ezt így, vagy a közeljövőben kijavítja ezt a kiskaput, ám addig kiváló lehetőség lesz mindez arra, hogy kiszűrjünk egy-egy kellemetlen találkozót az alakot váltott karakterrel.

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva