R6

Power creep az R6-ban: létező fogalom, vagy szokásos közösségi túlreagálás?


Utánajártunk a dolognak.

Ma egy kicsit rendhagyó topikkal foglalkozunk, mely a kedden megjelenő új operátor, Kaid kapcsán vált aktuálissá.

Mielőtt belemegyünk jobban a témába, tisztázzuk a power creep fogalmát: lényegében az, amikor az új tartalom szép lassan kiszorítja a régit, mert egyre erősebb (persze ennek a durvább verziója az, ha egy adott karakternél összemérhetően jobb a másik, Zofiát tartották ilyennek Ash-sel szemben).

Megszokhattátok már, hogy előszeretettel dolgozunk fel Get_Flanked által készített videókat, ezúttal sincs ez másképp:

Kaidot tartották sokan egy jobb Banditnek, ezért készítette a videót a youtuber, ahol statisztikákkal alátámasztja, hogy nem hogy nem létezik Power Creep a játékban, hanem épp az ellenkezője történik: a legerősebb operátorok azok, akik alapból is bent voltak.

A következő táblázat a Pro League 8. szezonjának fináléját mutatja be (a presence-t érdemes nézni, mert a tiltási és választási arányból tevődik össze).

Amint látható Ash-Glaz-Thatcher-Thermite vanilla operátorok, Hibana-Capitao-Buck 1. szezonbeliek, Zofia és Jackal 2. évesek, és csak a csúnyán elrontott Lion szerepel a 3. évből.

Nézzük meg a védőket is!

Ebben az esetben 5 vanilla operátor, 2 első éves, 2 másodéves és egyetlen harmadéves található a top 10-ben.

Mi a helyzet rankedben? Emlékszünk még ezekre a diagramokra:

Itt még durvább az arány (azokra kiterjesztve, akik átlag feletti győzelmi rátával rendelkeznek): 7 olyan operátor van, aki alapból is bent volt, és mindössze 4 DLC.

Jöjjenek a védők:

Itt 4 alap, 4 első éves, 2 másodéves, 2 harmadéves található.

Nyilvánvaló, hogy a vanilla operátorok többen vannak, de kb mindenhol amúgy is csökkenő tendenciát láthatunk a használatot nézve évről évre.

Torzítja továbbá a statisztikát, hogy az emberek nagyobb részének vannak meg a vanilla operátorok, mint a DLC-sek, illetve csak a PC-sek (abból is platinum, vagy diamond) szerepelnek benne, de tökéletes statisztikát szinte lehetetlen csinálni.

Alapnak azonban kiváló, és azt mutatja, hogy a power creep jó eséllyel inkább csak mítosz a játékban.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva