Hearthstone

Paklik a Rastakhan után (#2): Spellzerker Tempo Mage


Van élet a Mana Wyrm nerf után is.

Az új Hearthstone kiegészítőben, a Rastakhan’s Rumble-ben megjelent lapok többsége inkább teljesen új koncepciók számára igyekszik megágyazni, mintsem a már létező deckeket erősíteni. Ugyanakkor akad néhány kivétel: a Tempo Mage is azon paklik közé sorolható, melyek kaptak némi utánpótlást.

Ne irigyeljük azonban tőle, hiszen rá is fért, miután a Mana Wyrm gyengítését követően rövid távon nem sok jövőt jósolt a decknek a játékosok többsége. Most azonban jött a Mage-specialista Apxvoid, és megmutatta, hogy azért nem kell még teljesen leírni ezt a verziót. Íme a lista, amivel meggyőző magabiztossággal mászott el #4 Legendig a kanadai játékos.

AAECAf0EBAxxotMC7vYCDbsCqwS0BOYElgXsBcHBApjEAo/TAvvsApX/Arn/AqOHAwA=

Az újítást nem a Mage kártyák között kell keresni, hanem a Neutral lapoknál, kiderült ugyanis, hogy a Spellzerker – amin a többség simán átsiklott a lapbemutatók során – a gyakorlatban kiválóan működik. A 2-ért 2/3-as test már alapból elfogadhatónak mondható, hiszen a játék elején ideális a trade-elésre. Ha pedig megtesszük ezt vele (és túléli), akkor bekapcsol az igencsak durva képessége, ami jelentősen növel a sebző spellek hatásfokán. Amolyan mini-Cosmic Anomaly, amit akár mi is be tudunk kapcsolni a Hero Powerünkkel, ha éppen erre van szükség.

Helyettesíteni nyilván nem lehet, ám a Mana Wyrmöt azért valamennyire pótolja a Mana Addict, ami egy pörgős körben akár kétszámjegyűt is odaverhet az ellenfél arcára. Sorcerer’s Apprentice-szel, Primordial Glyph-fel és az 1 manás spellekkel elég jól lehet kombinálni. Ami pedig magukat a varázslatokat illeti: itt nincs meglepetés, az elmúlt hónapokban látott csomag köszön vissza továbbra is.

Aki kissé egyedibbé varázsolná a decket, az próbálkozhat egy erősebb Secret vonallal is. Apxvoid tesztelt egy olyan verziót, amiben 2-2 Secretkeeper, Masked Contender, Ethereal Arcanist és Splitting Image is helyet kapott, ez azonban némileg gyengébben teljesített, mint a fenti változat.

A kanadai Mage-specialista egyébként úgy véli, hogy főleg ezen a tempo vonalon érdemes most mozognia a class rajongóinak, míg a sokak által hype-olt Odd Mage-et komoly csalódásként élte meg, ami szerinte egyelőre egyáltalán nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Meglátjuk, így marad-e ez hosszabb távon is!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva