Fortnite

Az Epic Games Store keményen ráígért a Steamre és próbálja magához csábítani a játékokat


A Fortnite akkora sikert hozott az Epic Games-nek, hogy már saját áruházat ia alapítanak.

A Steam bevételi elosztásai nemrég váltak nyilvánossá, alaposan felkavarva a játékvilág viszonyait. Az új Valve szabályozás szerint a kis játékoknak minden bevételből 30%-ot kell leadniuk, a nagyoknak viszont csak 20%-ot. Pont fordítva kellene a kicsiket támogatni, de ez most mindegy.

Az Epic Games ezt kihasználva most saját áruházat indított, ahol bevételtől függetlenül mindenkinek ugyanannyit kell fizetnie.

Az Epic Games Store csupán 12%-ot kér mindenkitől. Ebben ráadásul az is benne van, hogy ha valaki Unreal Engine-t használ.

A lenti kép tökéletesen összehasonlítja a Steam és az Epic Store különbségeit:

  • Legfelül egy olyan játékot látunk, ami eddig 10 millió dollár alatti bevételt generált Steamen és Unreal Engine-t használ. Ilyen volt például az induláskor a PUBG, neki 65% jut minden bevételből. 30% a Steamet illeti, 5% pedig az Epic Games-t a játék motorja miatt.
  • Alatta egy olyan játékot látunk, ami nem Unreal Engine-t használ, és Steamen eddig 10 millió dollár alatti bevételt generált.
  • A harmadik és negyedik az új Epic Games Store bevételi elosztásait mutatja. Itt már 88% marad a fejlesztőnél, mindegy hogy használja-e az Unreal Engine-t vagy sem.

Az ajánlat tehát egyszerű az Epic Games oldaláról. Hozd a játékodat a Steam helyett hozzánk, és garantáltan több marad a zsebedben! Hiszen a Steamnél maximum 20%-ra tud lemenni a legnagyobb játék is, itt pedig 12%-nál többet sose fognak kérni tőled. Sőt, az Unreal Enginge is benne van az árban. Mindenki aki az Epic Games Store-ba viszi a játékát, lényegében ingyen megkapja a motort.

A Discord Store után újabb komoly riválisa akadt tehát a Steamnek, ideje lesz felkötni a gatyát, Gaben!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva